Telling stories for a living

Inhaalverbod Vrachtwagens

Als u net als ik regelmatig op onze snelwegen vertoeft en u bent op de hoogte van de wetgeving die vrachtwagens verbiedt om inhaalmaneuvers uit te voeren bij regenweer, dan weet u ook dat een zeer kleine minderheid van de chauffeurs zich aan deze regel houdt.
Inhalen, waternevels verspreiden, zich ongenaakbaar voelen want ze wegen veel en zitten hoog… tot wanneer het mis gaat en ze moeten remmen, een ongeluk veroorzaken of nog erger, op personenwagens knallen. Ongetwijfeld vallen er dan doden.
Wanneer gaat de verkeerspolitie hier eens tegen optreden? Als het weer eens te laat is?

2 Comments

  1. Jeroen

    Inderdaad. Gisteren kon het ook weer tellen op de A12 richting NL en richting Antwerpen. En dan meestal invoegen zonder richtingaanwijzers te gebruiken juist voor er een auto aankomt. Of de richtingaanwijzer pas gebruiken als ze al aan het invoegen zijn.

  2. Yves

    Goed weer of slecht weer, op het eerste rijstrook moeten ze blijven.. anders creeƫren ze toch maar file..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑