Als je in Brussel bij klanten verwacht wordt die hun eigen ondergrondse parking hebben en je bent er nooit eerder geweest, dan is mijn advies: vertrek goed op tijd!
Die ondergrondse parkings zitten tegen alle verwachtingen in:

  • Niet altijd aan de voorkant van het gebouw
  • Niet altijd in hetzelfde gebouw
  • Zijn zelden aangeduid
  • Meestal nog eens supersmal waardoor het een slecht plan is om je splinternieuwe wagen (die je misschien nog niet tot op de mm kent) daardoor te murwen

Dat laatste was niet echt een probleem, want ik rij al bijna een jaar met mijn huidige wagen. De eerste drie punten waren vandaag wél een probleem. Zo erg, dat ik zelfs in de ondergrondse parking zat van een ander bedrijf.
En elke parking heeft daar zijn eigen security (logisch) dus dat is dan ook elke keer een gans “vertellement” en blikken van “amateur, prutser,…” :-D.
Achteruit rijden is geen optie, dus moet je door die parking de uitgang weer opzoeken, die dan vaak in een andere straat uitkomt en met al die eenrichtingsstraten in Brussel centrum, betekent dat vaak dat je weer in de file zit en mag omrijden – lees: nog meer tijdsverlies.
Enfin, ik ben uiteindelijk in de juiste parking geraakt en ik was net op tijd op de bestemming. Daar vernam ik dat de collega’s net hetzelfde hadden gedaan – die parkeerwachter / security zal ‘s avonds dus een verhaal gehad hebben aan tafel ;-).