Telling stories for a living

Steve Jobs

Hij is eindelijk uit, mijn exemplaar van Steve Jobs door Walter Isaacson. Ik heb er bijna 8 maanden over gedaan omdat er zoveel op mijn todo lijst stond / staat, waardoor mijn Kindle naar de achterste regionen van de todo-lijst was verdwenen.
Het boek vond ik goed, maar soms had ik er wel meer van verwacht. De eerste helft vond ik met momenten redelijk “overgedetailleerd” en saai terwijl de 2de helft, waar het ontstaan van de Mac zoals we hem vandaag kennen, de iPod, de iPhone, iTunes, de iPad,… wordt toegelicht, veel te snel voorbij is en je het gevoel hebt dat er veel anekdotes missen (m.a.w. te weinig “inside” information).
Desalniettemin kan ik het boek aanraden aan iedere Apple-fanaat, maar eigenlijk aan iedere geek out there. Must-have-read-material.

1 Comment

  1. Golb

    Ik heb het boek ook op m’n kindle gelezen. Geen idee hoe lang ik er over gedaan heb, maar denk een treinrit of 30. Zelf ben ik helemaal geen Apple fan, maar heb wel respect voor Steve Jobs. De dingen die ik juist vervelend vinden aan Apple zijn marketinggewijs juist hun sterkte: hun drang naar een gesloten systeem.
    Niet bang zijn om jezelf weg te concurreren (iPhone vs iPod, iPad vs MacBook) en het belang van “in jezelf geloven” zijn twee van de key elementen die ik onthouden heb uit het boek. Mensen kunnen het onmogelijke mogelijk maken, zolang ze maar denken dat het kan.
    Wat mij ook opviel is dat die programmeurs verrassend snel dingen konden uitvinden of oplossen. Iets wat in mijn werkomgeving bijna niet voorkomt. Maar ik werk dan misschien wel op de verkeerde plaats 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑