Telling stories for a living

Nokia Lumia

Nokia lanceert samen met Microsoft de Lumia smartphone. De avant-premiere / press conference vond plaats in The Event Lounge te Evere en samen met enkele andere bloggers / twitterati / website owners was ik uitgenodigd om te komen luisteren naar de nieuwigheden van het toestel.


Enkele specs van de Lumia 800 (het huidige topmodel):

 • 3,7-inch ClearBlack AMOLED-scherm van gebogen glas
 • 1,4 GHz-processor met hardwareversnelling en een grafische processor
 • 16 GB aan intern werkgeheugen en 25 GB aan gratis SkyDrive-opslag voor het opslaan van afbeeldingen, games, muziek en documenten
 • Internet Explorer 9 Mobile
 • People Hub van Windows Phone biedt een geïntegreerde en overzichtelijke weergave van alle gesprekken, sms’jes, e-mails en sociale-netwerkactiviteiten met individuele contacten. Daarnaast zijn contactpersonen te groeperen en favoriete groepen en personen op het beginscherm te tonen. Zo krijg je een direct overzicht van live updates en heeft de gebruiker snel toegang tot de belangrijkste contactpersonen
 • Office-integratie waarmee gebruikers onderweg gewoon doorwerken
 • Polycarbonaat body voor een betere ontvangst, een betere belkwaliteit en minder onderbroken oproepen
 • Een instant-share camera-ervaring op basis van 8 megapixel Carl Zeiss-lens en HD-video-afspeelmogelijkheden. Door een lange druk op de cameraknop kan je zelfs foto’s nemen wanneer het toestel vergrendeld is
 • Wandelnavigatie via Nokia Maps
 • Gratis turn-by-turn navigatie via Nokia Drive-app: gratis stapsgewijze en spraakgestuurde navigatie voor 95 landen

Veelbelovend niet? We kregen een live-demo op het event en die was erg overtuigend. Daarna kwamen er challenges – verschillende ludieke opdrachten zoals om ter snelst een bericht op LinkedIn, Twitter en Facebook posten.
De uitdagers (mensen uit het publiek) hadden een iPhone, een Nokia N8 en een Android toestel. Uiteraard won de Lumia 800 keer op keer dankzij enkele goed gevonden features en apps.
Naast de tech-talk en demo’s kregen we lekkere hapjes en drankjes aangeboden waardoor de leuke meet-up’s met oude en minder oude bekenden nog plezanter waren.
Het moet gezegd – Nokia en Microsoft hebben een leuk product afgeleverd en een fijn event georganiseerd. Alles was tot in de puntjes verzorgd en als kers op de taart lag er een Lumia 800 klaar voor ondergetekende. Kwestie van “echte” hands-on experience te kunnen opdoen en die met jullie te delen.
Mijn iPhone 4 gaat de komende tijd dus eventjes in de kast en de Lumia 800 komt in de plaats. Verwacht je dus aan feedback de komende dagen!

2 Comments

 1. frank

  Ik heb onlangs een aantal mobile browser-testen laten lopen op oa m’n Samsung Galaxy SII, zou je die ook eens kunnen uitvoeren op die Nokia Lumia?
  de testen:
  sunspider
  google v8
  html5
  benieuwd hoe lumia met ie9 mobile daarop scoort 🙂

 2. frank

  (2de poging, akismet doet lastig?)
  ik heb onlangs een vergelijkende test gedaan met mobiele browsers op basis van deze 3 browser-testsuites;
  sunspider
  google v8
  html5test
  ik zou heel geïnteresseerd zijn in de scores van IE9 mobile op je Lumia!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑