Telling stories for a living

Personal Hotspot

Er is niets zo handig als uw mobiele telefoon als router gebruiken wanneer je met je laptop (of iPad of ander toestel) online moet en er geen internet voorhanden is. Op mijn iPhone 3G deed ik dat met behulp van een app in de jailbreak store Cydia, maar op de iPhone 4 zit die functionaliteit ingebakken en kan je via wifi, bluetooth of USB-kabel je iPhone als modem gebruiken.
Groot was mijn verbazing toen ik die optie nergens kon terugvinden! Zou Proximus dit niet toelaten (ik geloof me te herinneren dat Mobistar dit bijvoorbeeld niet toelaat)? Een Google query later had ik de oplossing al gevonden: ik moest een APN (internet.proximus.be) ingeven onder de Internet Tethering instellingen en BOEM – daar is de Personal Hotspot feature :-).
Met dank aan deze site.

1 Comment

  1. jan a

    Ik bestelde een iPhone 5. Zal ik de personal hotspot aan de praat krijgen met Proximus generation connect ? Ik zie immers dat Generation connect bedoeld is voor de iPhone – voor iPad is er een ander tariefplan, dus vermoed ik dat Proximus de tethering op de iPhone 5 zal blokkeren ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑