Telling stories for a living

Telenet Fibernet 40 #2

Vandaag was D-Day – de dag waarop de Telenet technieker langs zou komen om mijn Expressnet XL te upgraden naar een Fibernet 40 connectie. Ik heb netjes de oproepen gekregen dat de technieker zou langskomen en anderhalf uurtje voor het meegedeelde uur kreeg ik de technieker aan de lijn dat hij er was. Gezien de huisnummerperikelen in onze straat (hernummering), stond hij aan het verkeerde huis (waar niemand thuis was), maar aangezien ik dat had meegegeven aan de telefoon, stond in zijn notities dat hij moest bellen :-).
Zo gezegd, zo gedaan. Mijn “home gateway” vervangen met een nieuwe DOCSIS 3 “home gateway”, firmware laten downloaden en alles testen en hupsakee, klaar en up & running aan hogere snelheden. Als het goed is, moet het ook gezegd worden. Deze technieker was correct, op tijd, vriendelijk en heeft goed werk geleverd. Bedankt!
Oh ja, en ik had zo een “gewone” modem kunnen krijgen als ik wou. Moest gewoon een reden geven (VPN, remote desktop,…), maar ik heb het zo gelaten. Die gateway van voordien werkte hier ook goed en nu kan ik in die ene modem zowel de digicorder(s) als mijn switch voor computers en telefoons inpluggen. Anders moet je aparte switch voorzien voor digitale TV. Ja, mijn eigen router krijgt nu geen publiek IP adres, maar eerlijk gezegd, couldn’t care less. Voor mensen die het toch zouden willen, het kan dus wel degelijk als je goede argumenten hebt.
In ieder geval: mijn overgang naar Fibernet is vlot verlopen. Een speedtest heeft aangetoond dat de beloofde snelheden er ook daadwerkelijk zijn. Me is one happy camper.

4 Comments

 1. YLA G

  En nu ben ik benieuwd hoe stabiel dat dat zal zijn.

 2. Unexpected

  Je mag er van op aan dat ik het hier wel zal neerpennen moesten er problemen opduiken.

 3. Wim

  Dit stelt mij hoopvol 🙂

 4. Unexpected

  En tot nu toe is alles nog up & running 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑