Telling stories for a living

Training Geven

Vanaf februari 2011 ga ik naast consultancy ook training verzorgen op het werk, met studenten en cursussen en labo’s en zo. Net echt!
De cursus ben ik “as we speak” aan het samenstellen en tussen het werk door ben ik ook bezig met het opzetten van labo’s waarin de studenten praktische ervaring gaan opdoen. Andere cursussen worden gegeven op student-PC’s die elke keer een nieuwe image krijgen.
Op zich werkt dat goed, maar ik vind dat vooral te arbeidsintensief. Daarom heb ik twee weken terug VMware Lab Manager opgezet en ben ik daarmee aan de slag. De bedoeling is om een “student pakket” te bouwen. Dat pakket zou dan bestaan uit X virtuele machines die de student nodig heeft tijdens de training, bv. een mailserver, een workstation en een fileserver.
Het algemeen idee is dat ik via Lab Manager zeg: ik heb vijf studenten, voorzie mij vijf omgevingen, gebaseerd op volgende blauwdruk, waardoor in essentie mijn blauwdruk VM’s een aantal keer gecloned gaan worden.
Tot nu toe heb ik enkel maar het installatie gedeelde van Lab Manager achter de kiezen, wat redelijk vlot ging zo zonder enige voorkennis. De rest wordt trial & error vermoed ik, dus blijf lezen voor mijn verdere avonturen en ervaringen (en PITA’s) met mijn training project.
Tips, best-pratices, ervaringsweetjes,… zijn trouwens altijd welkom!

2 Comments

  1. herman dailybits

    Vroeger veel trainingen gegeven (toen ik nog sql server consultant was).
    Grootste probleem is de attentie erin houden op het laatste deel van de training (bijvoorbeeld de laatste dag van 5 dagen training). Meestal is het dan voor de meesten echt genoeg geweest en zitten ze meer in hun mailbox op hun smartphone.

  2. Unexpected

    Geloof ik zeker Herman, ik betrap er mezelf soms ook op bij het volgen van een training…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑