Een van de app’s op mijn iPhone die ik al erg lang gebruik is “De Standaard Mobile” wat eigenlijk niets meer is dan een bookmark naar De Standaard Mobile website. Ik vind de app “lightweight” en gebruiksvriendelijk, waardoor het zelfs op een klein scherm en over 3G (of zelfs Edge) nog redelijk goed werkbaar is.
Sinds de lancering van de iPad heeft De Standaard een “echte” digitale krant voor de App Store ter beschikking. Voor €3.99 kan je de App kopen en in die prijs zitten vijf kranten naar keuze inbegrepen (€0.79 voor een weekkrant en €1.79 voor een weekendkrant zijn de huidige tarieven, dus je budget opgebruiken aan weekendkranten is winstgevender) dus eigenlijk is de App gratis en maak je nog een beetje winst op de kranten ook.

Zeker op het scherm van een iPad is De Standaard App de moeite waard. Het leest vlotjes, werkt goed en zou voor mij een papieren krant per direct kunnen vervangen. Op de iPhone valt het goed mee, maar het scherm is wel klein om voor langere perioden stukken tekst te lezen. Ideaal voor één artikel terwijl je ergens wacht, maar minder om de ganse krant te lezen vind ik persoonlijk.
Enig nadeel aan De Standaard App? Haal die reclame van AXA er eens uit! En doe terwijl de banners van Jupiler App ook maar weg! Of doen ze dat al als je een abonnement neemt?
Zou ik een abonnement nemen op de digitale krant? Misschien. Ik ben er nog niet uit. Ik heb niet elke dag tijd en zin om de krant te lezen, dus misschien ben ik voordeliger met een krant te kopen als ik er een wil. Of enkel een weekendkrant abonnement of zo. We zien wel.
PS: als je meerdere Apple toestellen hebt (iPad, iPhone, iPod Touch,…) en je koopt De Standaard App, dan krijg je die gratis kranten op al je toestellen! In mijn geval kan ik dus vijftien kranten gratis lezen voor mijn €3.99 in plaats van slechts vijf. Bug of feature, ik vermoed eerder iets dat ze niet kunnen tegenhouden doordat al je app’s geshared worden op al je toestellen via iTunes.