Telling stories for a living

Werchterse Wei

Een dikke week terug zat ik tijdens de warmste Werchter dag ooit (!!) op de wei te bakken en gisteren was het weer zover voor een dagje TW Classic, waar de temperaturen gelukkig een tien graden lager piekten. Met andere woorden, mijn eerste festivaldagen voor 2010 zitter er alweer op! Op Rock Werchter vond ik vooral Editors en Greenday een serieus feestje. Paramore was goed, maar ik heb al betere concerten gezien van Hayley en haar gevolg.
TW Classic wou ik vooral een bezoekje brengen omdat ik de Black Eyed Peas eens aan het werk wou zien. De rest nam ik er bij, maar ik moet toegeven dat Mika een serieus spektakel neerzet en het publiek op zijn hand krijg vanaf het eerste nummer met een sterke live act. De Scissor Sisters vond ik maar niks – smaken en kleuren weet u wel? Amy McDonald, de leuke meid met aangename Schots accent, werd ook gesmaakt, maar ik zou er niet speciaal tickets voor kopen. En om terug te komen op de Black Eyed Peas: ja, ze voeren een show op en neen, het is inderdaad geen “echt” concert voor een festival, maar het was toch heel erg leuk en de sfeer zat er serieus in.
Om toch een minpuntje mee te geven: de prijzen van het voedsel zijn soms toch echt overdreven voor de kwaliteit en de hoeveelheid die je krijgt. Beste koop ging voor mij naar een frietje of een hamburger. Dit geheel terzijde, staat het vrij om je eigen boterhammen mee te brengen natuurlijk.
Ik heb mij geamuseerd, het was zijn geld waard en als de affiche volgend jaar interessante namen bevat, dan zal ik er terug staan.
En u, bent u geweest en was het plezant?

1 Comment

  1. Twisindezak

    6 jaar geleden nam ik terug de festival-draad op … met een groep van een 20 man tussen de 30 en de 50, maken we de wide van Werchter terug (on) veilig… 😉
    En ja dit jaar waren we er ondanks de hitte terug bij… Best seen: Green day, muse, editors, Skunk anansie, Gossip …
    Spijtig genoegd wegens oververhitting de weide op zondag vroegtijdig verlaten en “Them croocked…gemist, net als Pearl Jam…
    Volgend jaar terug !!!!! (en hopelijk iets frisser weer)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑