Telling stories for a living

Nikkor 50mm F/1.8

Na lang wikken en wegen heb ik gisteren de virtuele knoop doorgehakt en de Nikkor 50mm F/1.8 besteld. Ik twijfelde namelijk tussen de 50mm F/1.4 en de 50mm F/1.8. Besprekingen op het internet zijn over beide lenzen uitmuntend, al zeggen ze van de F/1.8 dat de bokeh iets beter is, maar daar tegenover staat dan weer de extra twee 2/3de stop van de F/1.4 wanneer je veel in “low light” fotografeert.
De uiteindelijke doorslag was de prijs: de F/1.4 kost ongeveer het dubbele van de F/1.8 en dat vond ik al bij al een beetje teveel van het goede. Twitterati waren het trouwens unaniem eens over het feit dat de F/1.8 een erg goede lens is.

Vandaag vindt de levering normaliter plaats (dankzij de snelle service van Digicamshop) en de komende dagen mag je je dus aan een eerste ervaring verwachten. Ik ben vooral benieuwd hoe de 50mm F/1.8 zich tegenover mijn 35mm F/1.8 gaat positioneren. Mijn 35mm blijft trouwens mijn trouwe “rond-wandel-lens” terwijl ik de nieuwe aanwinst eerder wil gebruiken voor portretten.

2 Comments

 1. Wim

  Proficiat met de aankoop, laat zeker de resultaten zien zou ik zeggen.
  Wat ik ook nog even wou zeggen is het verschil tussen 1.4 en 1.8 geen twee stops is, maar slechts 2/3 stop.
  Ps: ik wil helemaal niet belerend overkomen hoor 😉
  .-= Wim´s last blog ..Contactpersonen =-.

 2. Unexpected

  I stand completely corrected 🙂 thanks voor de heads-up! Vergelijkende foto’s komen er zeker ;-).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑