Telling stories for a living

iPhone OS 4.0

Gisteren heeft Apple het nieuwe iPhone OS 4.0 aan de wereld laten zien en zoals verwacht, ziet het er goed uit. Apple spreekt over 100+ nieuwe features, maar in feite kan je gewoon naar de 7 hoofdpunten die ze aangekondigd hebben om te weten wat op ons afkomt.

Wat ik onthouden heb:

 • Unified mailbox: meerdere accounts in één inbox zien (handig wanneer je bv. zoals mezelf GMail en MobileMe gebruikt. Verder brengen ze ook “threaded messages”.
 • Folders: maak folders met daarin bijvoorbeeld al je games – zeer welgekomen daar het aantal “screens” op mijn iPhone toch net iets teveel begint te worden om goed te zijn. Hierdoor kan je tot 2160 apps op je iPhone installeren in plaats van de huidige limiet van 180.
 • Multitasking: langverwacht en mooi geïmplementeerd, maar spijtig genoeg pas vanaf een iPhone 3GS beschikbaar :(.
 • iBooks: zelfde functionaliteit als op de iPad, maar dan op een kleiner scherm.
 • iAd: niet meteen zo interessant, maar Apple gaat advertenties op een andere manier integreren dan developers tot nu toe deden. Op zich een goede zaak, want ze storen minder. En Apple steekt 40% van de opbrengsten in eigen zak… leep ;-).
 • Enterprise Features: Apple hun aanval op de BlackBerry die toch nog altijd populair is bij zakelijke gebruikers. Betere Exchange support, SSL VPN, wireless app distribution en zo voorts.

Het OS is per direct beschikbaar voor de ontwikkelaars en komt deze zomer naar het grote publiek. Ik vermoed dat er nog enkele features zijn die men nu nog niet toelicht en die exclusief voor de iPhone HD (zo zou de nieuwe iPhone genoemd worden) voorbehouden zijn.

2 Comments

 1. Junni

  Die 40% dat ze nemen is vrijwel standaard als het op adverteerregieën aankomt 🙂
  Ik ben wel benieuwd wat het OS in’t echt gaat geven! De unified mailbox zou handig zijn, aangezien ik met 4 IMAP accounts op de iPhone werk 🙂
  .-= Junni´s last blog ..PHP versie van MAMP in terminal gebruiken =-.

 2. Unexpected

  Mja. Maybe, ben daar zo niet in thuis, maar vind het toch weer goed gezien van Jobs.
  Me 2… maar zoals het er naar uit ziet gaat het OS toch lappen geven en de concurrentie weer maar eens op achterstand zetten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑