Telling stories for a living

SureBackup

Vandaag heeft Veeam, gekend voor zijn interessante backup & SCP oplossing voor VMWare omgevingen, het doek laten vallen van hun nieuwste product / feature genaamd¬† “Surebackup”.¬† Concreet zal Surebackup toelaten om de virtuele machines waar je een backup van gemaakt hebt, te mounten in je VMWare omgeving (om precies te zijn, te presenteren aan een ESX Cluster) en zo te checken of de staat van je backup goed is. Dit alles zonder extra storage nodig te hebben welteverstaan! Ze mounten de gecompresseerde backup-file op de cluster, compleet transparant voor de gebruiker. Om al dit moois mogelijk te maken, gebruikt men vaneigens vStorage, de nieuwste API van VMWare die ze zelf o.a. gebruiken voor hun eigen backup-oplossing – DR (Data Recovery).
Interessant en cool! En als dat allemaal goed werkt, een mooi alternatief voor VMWare’s Site Recovery Manager. Surebackup zal geintegreerd worden in de komende versie van Veeam Backup & Replication, dat voor het eerst in twee verschillende versies zal aangeboden worden (en de prijs zal je features bepalen natuurlijk).
Moest er nu eens een demo-licentie in mijn virtuele mailbox terecht komen, dan zou ik het maar al te graag aan een doorgedreven test onderwerpen! Check hier hun press release en wat videomateriaal!

2 Comments

  1. Henk Arts

    Het mounten van de compressed en de-duped data zal transparant zijn voor ESX, Veeam zal een NFS non-persistend datastore exporteren die door ESX te mounten is. Dus inderdaad geen extra storage nodig, alleen wat extra cpu cycles en ram om de backup te controleren.
    op http://www.surebackup.com staat de datasheet en video.

  2. Unexpected

    Thanks voor de heads-up Henk. Zodra er demo versies beschikbaar zijn, mag je me altijd een seintje geven ;-).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑