Telling stories for a living

iPad / iSlate / iTablet

Hoe het nieuwste speeltje van Apple gaat noemen, weten we morgen pas, maar dat het een serieus gegeerd toestel gaat zijn, is nu al overduidelijk. De voorbije weken gonst het internet van de geruchten, overspoelt Twitter mij met weetjes en fake renderings en vullen de nieuwsbrieven met “possible features” mijn mailbox.
Op vlak van prijs is er nog niets geweten. De ene zegt $1000, de andere zegt dat het veel minder zal zijn. Meer lijkt me redelijk onwaarschijnlijk, maar met Apple weet je natuurlijk nooit. Hun tablet zal naast de standaard tablet zaken vaneigens ook gericht zijn op boeken (en de Kindle trachten van de troon te stoten – iets waar Amazon rekening mee houdt gezien hun recente wijzigingen om auteurs / publishers meer geld te geven), TV-aanbod, kranten en games.

Geruchten gaan de ronde dat verschillende devs van iPhone applicaties / games gecontacteerd werden om hun apps klaar te stomen voor full screen gebruik en zich dus niet laten beperken door de resolutie van de iPhone / iPod Touch. Dit doet vermoeden dat de apps van deze laatste twee ook zullen werken op de tablet van Apple. Nice, en slim bedacht ook.
Welke hardware erin zal zitten of welk OS er op zal staan (Mac OS X? iPhone OS? Iets nieuws?) weten alleen “the select few”. Wat wel zeker is, is dat Apple morgen een “event” organiseerd dat naar goede gewoonte te volgen zal zijn via alle gekende kanalen (inclusief live video, audio, blogging, twittering,…) zodat we binnen 24u eindelijk uit ons lijden verlost worden – “wat” gaat Apple aankondigen, “hoe” gaat het eruit zien (waren er toch echte “fake” foto’s?) en vooral “hoeveel” het zal moeten kosten.
Men spreekt van een publieke beschikbaarheid in maart, wat me niet onlogisch lijkt wanneer je denkt aan al de deals die Apple moet sluiten om al het eerder genoemde in kannen en kruiken te krijgen. Oh ja, er zijn ook geruchten van een nieuw iPhone OS en zelfs een nieuwe iPhone 4G, maar dat laatste lijkt me zeer onwaarschijnlijk. Waarom twee toppers aankondigen op één event? Beter in twee keer doen en twee keer de reclame meepikken. Trouwens, iPhones worden traditiegetrouw in de zomer gelanceerd.
Minder interessant voor ons is dat er sprake is dat Apple in de USA afstapt van zijn exclusief contract met AT&T. Concurrentie is altijd een goede zaak, maar ik twijfel of dat voor ons een verschil zal geven. Morgen weten we meer. U volgt het toch ook?
PS: I want one :-).

1 Comment

  1. kirk

    Onderzoek mbt mobiel internet voor mijn thesis via http://www.bit.ly/8CH822
    Alvast bedankt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑