Telling stories for a living

TechBooks

Ik hou van boeken, zowel het kopen ervan (offline rondsnuisteren in de FNAC / Standaard of online door de archieven van Amazon scrollen) als het lezen, het rangschikken in de boekenkast en ze af en toe is uit de kast pakken en er eens door bladeren. Call me crazy for all I care!
Boeken is natuurlijk een erg ruime noemer en vandaag wil ik het eerder over de technische boeg werpen. “Techbooks” zoals ik ze zelf al eens durf te noemen, nerd-lectuur voor vele anderen. Ik kan uren in zulke boeken lezen en bladeren alsof ik ‘s werelds beste roman aan het lezen ben, zo sterk is de interesse en de drang naar bijleren. In mijn boekenkast staan boeken over netwerken, over storage omgevingen, over Microsoft producten, UNIX, Cisco lectuur, project management / ITIL (iets minder technisch, maar toch relevant binnen de job), over VMWare en virtualisatie in het algemeen. Kortom een bonte verzameling met voor ieder wat wils.
Een van de betere uitgeverijen voor “techbooks” is voor mij O’Reilly. Iedereen die iets of wat interesse heeft in “techbooks” kent deze uitgeverij dankzij hun wederkerende vormgeving – witte boeken met één of ander dier op de cover (dat gelinkt wordt aan het onderwerp – ze leggen dat haarfijn uit in elk boek). Ik heb er zo al heel wat in mijn bezig (zowel in paperback als in ebook vorm) en ik grijp er telkens opnieuw naar terug.
Vanavond heb ik er weer eentje uitgelezen: Time Management for System Administrators. Het boek kan je een beetje vergelijken met de “Getting Things Done” boeken, maar dan specifiek gericht op IT’ers en sysadmins in het algemeen. Sommige zaken deed ik al door het toepassen van boerenlogica, maar hier en daar vond ik toch interessante tips & tricks terug die het boek zijn prijs meer dan waard maken. Het leest gemakkelijk, heeft interessante verwijzigen naar andere boeken en leert je een systeem te maken dat werkt voor jou. Kortom, iedereen die in systeembeheer zit (of consultancy, engineering, devs,…) zou dit boek eens moeten lezen, het zal u niet spijten. En voor de prijs moet je het al zeker niet laten.
De laatste bladzijde was nog niet omgedraaid of ik kocht al direct twee nieuwe exemplaren (die ik ontdekte via voorgenoemd boek):

SSH gebruik ik elke dag meer (vooral binnen VMWare) en Perl is iets wat ik altijd al heb willen bestuderen. Normaliter vallen beide boeken volgende week in de brievenbus. In tussentijd begin ik aan mijn VMWare Cookbook. Wat leest u eigenlijk op dit moment?

3 Comments

 1. Junni

  Ik gebruik ook bijna dagelijks SSH voor remote access op de Linux bakken. Wat zouden we doen zonder? 🙂

 2. Arlindo

  Misschien eens een boek kopen over PowerShell zal heel belangrijk worden in de toekomst en je kan het ook jouw VMWare omgeving gebruiken

 3. Unexpected

  @Junni: hear hear!
  @Arlindo: Ik heb de “Windows Powershell” van Microsoft Press en heb daar iets meer dan een jaar terug een tweedaagse opleiding van gevolgd ;-). Powershell is inderdaad de moeite waard!
  En ook onder VMWare heel leuk met de PowerCLI plugins.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑