Telling stories for a living

VMWare VCP-410

Net geen drie maanden terug heb ik met succes mijn VMWare Certified Professional 3 examen (VCP-310) afgelegd en ben ik officieël VCP3. Dit examen en certificaat is gebaseerd op VMWare Infrastructure 3 en ongeveer een week nadat ik mijn examen afgelegd heb, werd de nieuwe versie van het examen beschikbaar gemaakt. Deze nieuwe versie behandelt de nieuwste versie van VMWare’s infrastructuur oplossing, nl. vSphere (oftewel VMWare Infrastructure 4).
vSphere is de opvolger van VI3 en biedt nieuwe features, een update van de GUI, meer snelheid, meer stabiliteit,… kortom, een beetje zoals Windows 7 ten opzichte van Windows Vista staat. Een upgrade van het OS zeg maar, want in essentie zijn VI3 en vSphere operating systems die toelaten om virtuele servers te draaien.
Aangezien mijn certificaat enkel geldig is voor VI3, moet ik voor vSphere opnieuw een examen afleggen zodat ik mij ook voor vSphere kan certifieren en VCP4 kan worden. Dit examen luistert naar de naam VCP-410 en zou in essentie niet echt een probleem mogen vormen. De basis blijft gelijk, er zijn enkel nieuwe mogelijkheden bijgekomen ten opzichte van de vorige versie, waardoor het studeren net iets simpeler zou moeten zijn dan de vorige keer.
Ik heb volgende week woensdag 9 december een afspraak in het examencentrum. Tegen dan moet ik het allemaal onder de knie hebben en klaar zijn, wat zoveel wil zeggen als een week van studeren en dingen testen in mijn labo (waarover ik later meer schrijf).
Op zich allemaal geen probleem, was het niet dat ik aanstaande maandag ook al een examen heb ingepland: EMC E20-001 – Information Storage & Management. Die laatste omvat al de basisbegrippen rond storage in een datacenter, dus in principe zou dit geen enkel probleem mogen zijn daar ik al die zaken al zou moeten kennen.
Het beloven drukke dagen te worden ten huize Unexpected, wish me luck!

4 Comments

 1. Serge van Ginderachter

  En zo hebben de marketeers er ook wat aan 🙂

 2. Unexpected

  Euhm 🙂 ?

 3. Serge van Ginderachter

  zin en onzin van “the eternal certification upgrade” – zo wordt dat gedoel al wel eens puur commercieel

 4. Unexpected

  Ah ja, volledig mee akkoord eigenlijk… maar het is en blijft spijtig genoeg een feit dat “certificaten” nu eenmaal verkopen aan de klant.
  Ergens snap ik het wel: als ze iemand niet kennen is dat de enige “houvast” die ze hebben.
  .-= Unexpected´s last blog ..Macbook Hard Disk Upgrade =-.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑