Daarnet stond UPS aan de deur met de “backend” server, voor zover de rest geen backend servers zijn natuurlijk. Zoals ik in mijn eerste blogbericht schreef, gaat het hier over een Dell Poweredge 2850 die dienst zal doen als iSCSI software emulator / storage systeem, als VMWare Virtual Center server, als DNS server en als beheermachine voor al dat lekkers.  Voor het host OS heb ik niet gekozen voor Redhat zelf voor de simpele reden dat dat OS niet gratis is, maar in plaats daarvan heb ik voor CentOS (Community ENTerprise OS) 5.3 gekozen. CentOS is gebaseerd op Redhat en dus in feite identiek, maar in plaats van dat je voor support terugvalt op de mannen van Redhat, is het hier de community zelf.
Aangezien ik in CentOS zo goed als nooit zal werken, maakt het mij allemaal niet uit. Zolang ik maar VMWare Server kan draaien op deze Linux distributie om bovenstaande machines te huisvesten.
Ondertussen is de installatie van CentOS al afgerond en is de Package Updates (Windows Update in de Linux wereld zeg maar) bezig met het systeem up to date te brengen. Eens dat klaar is, ga ik VMWare erop installeren en dan zijn we klaar voor het zwaardere werk ;-).
Morgen komt trouwens de derde en laatste server toe, een Dell Poweredge 2650 die als ESX host zal draaien naast de reeds geinstalleerde 2650. Het labo is hardwarematig dus bijna compleet en de configuratie van al die geektoys kan beginnen! Nog veel werk voor de boeg, maar oh zo plezant dat dat is!