Telling stories for a living

Mac & "CTRL+ALT+DEL"

Een toetsencombinatie die ik al jaren gebruik op mijn Windows machines wanneer ik mijn bureau verlaat en wil voorkomen dat derden toegang hebben tot mijn desktop. Op mijn nieuwe Macbook bestaat die combinatie niet en had ik dus ook geen optie om mijn desktop te “locken” als ik hem achter liet. Probleem!
Google is your friend in zo een situaties en naast de optie om via Exposé een “hotcorner” aan te duiden die je screensaver activeert (dewelke je dan weer met een paswoord kan beveiligen) vond ik een manier die me beter lijkt dan de Exposé oplossing. Je kan via “Keychain Access” (in de Utilities folder in de Applications) zeggen dat je het hangslot op je taakbalk wil krijgen. Als je dan op dat slotje klikt, kan je “lock screen” kiezen en activeert de screensaver met bijhorend logon scherm zich.
En daarmee ben ik weer een een probleem armer…

2 Comments

  1. Jan

    Je kan toch ook gewoon je screensaver activeren met een hotcorner? of begrijp ik het verkeerd…
    Jans laatste blog post..The website is down…

  2. Unexpected

    Klopt als een bus 🙂 maar ik verkies het hangslot ipv Exposé 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑