Telling stories for a living

Bye Bye Kwakzalvers

Allé het heeft lang geduurd voor die bende kwakzalvers van Omega Pharma hun ongelijk heeft moeten toegeven, maar het is er na een week toch van gekomen. De befaamde E-Waves sticker wordt uit de handel genomen en degenen die zich al laten vangen hadden, krijgen hun geld desgewenst terug.
Ik vraag me af hoe het nu opeens komt… Omdat de pers eindelijk heeft nagedacht ipv klakkeloos alles overschrijven van het perscommunique? Of zouden de aandeelhouders is aan de bel getrokken hebben omdat ze niet graag willen dat hun aandelen de dieperik induiken door middel van zo een prullaria? Geen idee, maar let’s call this a victorory for humanity.

5 Comments

 1. Peter Dedecker

  Volgens De Tijd heeft de Raad van Bestuur ingegrepen 🙂
  Ik weet niet of Coucke nog zo goed zal slapen vannacht, als straks de RvB nogmaals bijeenkomt.

 2. Unexpected

  Hehe en terecht!! Ik zou er niet van verschieten als Coucke een van de dagen aftreedt als CEO… ook al zal hij achter de schermen de touwtjes wel in handen houden vermoed ik…

 3. Peter Dedecker

  Idd, hij zal altijd genoeg macht behouden. Het bedrijf is dan wel beursgenoteerd, hij heeft nog altijd een groot deel van de aandelen zelf in handen.

 4. Peter Dedecker

  Je kan dat trouwens allemaal nakijken op de kruispuntbank van ondernemingen. Het is alleszins niet simpel, met oa Coucke zijn investeringsvehikel Couckinvest en nog een rechtstreekse participatie van hem als persoon erin.

 5. Peter Dedecker

  Aha, volgens de jaarrekening (te vinden via de NBB of de link vanuit de KBO) van Omega Pharma NV weet ons volgende te melden:
  Couckinvest / Marc Coucke: 28,52 %
  Omega Pharma NV (eigen aandelen): 5,11 %
  Goldman Sachs International: 4,99 %
  Publiek: 61,38 %

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑