Telling stories for a living

ICT Networking

Vorige week deed ik van networking op de ICT Networking Drink. Netwerken zoals in Facebook & LinkedIn en dus niet zoals van IP adres en switch en hub en zo. Tegen een uur of negen was ik ter plaatse en het zat er goed vol (een goede 100 mannen en vrouwen gok ik) waardoor er dus veel genetwerkt zou kunnen worden ;-).
Aangezien ik min of meer had afgesproken met enkele collega IT’ers, moest ik daar niet onwennig staan rondkijken naar een gesprekspartner, maar konden we er direct invliegen met een natje en een droogje. Woohoo.
Een uur of vier later was ik, samen met die collega’s, bij de laatsten om de keet te verlaten. Veel nieuwe mensen leren kennen, veel gezichten ontmoet achter e-mail contacten en vooral veel plezier gehad. Totaal geen “nerd convention” zoals zovelen zouden denken als je zou zeggen dat je naar een “ICT Networking Drink” gaat dus. En ja, er waren ook serieus wat vrouwen aanwezig – al waren die wel vooral sales en/of marketing gebonden en iets minder ICT “pur sang”.
Een ding heb ik in ieder geval nog maar eens bevestigd gezien: de ICT wereld is een kleine wereld. Heel klein.

3 Comments

 1. preve

  Was dat dan ook zo een beetje “zouden ze me ook ergens anders kunnen gebruiken” kinda samenkomst?
  preves laatste blog post..Uitprinten gegevens eID?

 2. Unexpected

  Neen in feite niet, het was totaal geen “headhunters” bijeenkomst… echt meer IT’ers onder elkaar die eens de persoonlijke toets aanhalen en is een gezicht zien achter een naam…
  Vaneigens ga je bij “netwerking” ook altijd mensen leren kennen waar je misschien wel aan denkt bij een vacature of een project of zo, maar dat heb je altijd he…

 3. preve

  Sounds like fun to me 🙂
  preves laatste blog post..Uitprinten gegevens eID?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑