Vandaag dus ook mijn deeltje iTunes miserie gehad (in navolging van Michel): ik wou mijn vaste computer als iTunes machine gebruiken in plaats van de VAIO omdat ik die als primaire computer gebruik wanneer ik thuis ben. Zo gezegd zo gedaan.
De iTunes bibliotheek exporteren en terug importeren werkt wel, maar is niet ideaal omdat song ratings en play counts bijvoorbeeld niet mee overgezet worden. Album art ook al niet. Hatelijk dus, al moet hij niet terug al je muziek doorschuimen om zijn bibliotheek aan te maken.
Dan maar een andere oplossing gezocht en wat bleek: de iTunes folder in zijn geheel kopiĆ«ren is nog de beste oplossing! Alles is dan direct in orde zoals het moet maar je moet een ding goed nakijken: in de XML file in de iTunes map is er bij elk bestand een verwijzing naar het path waar je muziek opgeslagen zit, en als op PC “X” dit path verschillend is van PC “Y”, dan vindt iTunes de muziek niet en ben je verloren. Dus ofwel de muziek onder dezelfde drive-letter steken ofwel in die file een “find & replace” doen. Niet vergeten!
Daarna had ik nog problemen met mijn iPod Touch in de zin dat hij de “apps” niet meer wou installeren en dat ze er volgens iTunes al op stonden. Een restore van de iPod met een backup van voordien gaf nog altijd dezelfde problemen. De enige oplossing was een “clean” restore, waarin je dus zegt dat hij de iPod gans moet wissen alsof het een nieuw toestel is. Zucht.
Apple is soms toch niet zo je dat hoor… en zeker niet met iTunes!