Gisteren zoals gezegd naar Marktrock 2008 gegaan en het was goed. Niet de beste Marktrock die ik al gedaan heb, maar het was toch in orde. En wat zagen we…
Kane: sterk. Ik had het niet verwacht, maar die gast kan mij blijkbaar toch entertainen zo live en al.
Milow: Jonathan doet dat goed. Ik was al fan van Milow, maar had hem nog nooit echt live bezig gehoord, tot gisteren. Stelt niet telleur. Zeker niet. Misschien iets te rustig om de Oude Markt op te zwepen, dat wel. “You don’t know” heeft hij met een special guest gezongen, meer bepaald Sara Bettens. Klonk goed!
Raymond Van Het Groenewoud: al meermaals aan het werk gezien en hoe die man relax op het podium staat en zich gewoon amuseert, zo zijn er niet veel. Zowel oud als nieuw werk mogen aanhoren, maar toch heb ik “Liefde voor muziek” en “Vlaanderen boven” gemist. Spijtig.
Soulsister: de Jan en de Polle doen dat nog altijd goed. Gans de markt was volle bak mee aan het doen en de sfeer zat er van begin tot einde in. Al de klassiekers gehoord, maar ook nieuw werk. Nice!
Hooverphonic: hiervoor was ik eigenlijk afgezakt naar Leuven. Geike en haar venten deden dat heel goed. Al de klassiekers gehoord: Mad About You, Jackie Cane, Sometimes, The World Is Not Enough, Eden,… kortom een erg goede setlist. Geike mocht er (zoals altijd) wel wezen en had de markt mee van bij het begin. Wel grappig om te zien (horen) hoe ze nog altijd moeite heeft met het publiek toe te spreken… Maar bon, topper en meer dan de moeite waard om naar Leuven voor te gaan.
Peter Van De Veire Loveshow feat. Gerrit K: Peter VDV en Gerrit K. die Discobar Galaxie achterna (proberen) te lopen. In een woord: total crap. Flauw afkooksel van Discobar Galaxie en misschien ook 2 Many DJ’s. Gelukkig dat Gerrit K. “ne serieus goeien DJ” is, want hij heeft de “show” rechtgehouden. Peter daarentegen kunnen ze beter thuislaten, want die gast heeft daar alleen maar onnozel staan doen en zichzelf belachelijk staan maken. Damn! Al bij al een afrader dus.
En daarmee zit Marktrock ’08 er op (tenzij er nog iemand naar Leuven trekt voor Anouk straks, al de rest vond ik maar “zo zo” en dus geen 30€ waard). Volgend jaar ga ik terug, als de affiche goed is tenminste.
PS: Om de avond nog af te sluiten nog een pitaschotel gaan eten gisteren… mjam!