Telling stories for a living

iPod Touch Experience

Bij het thuiskomen van vakantie lag er zoals verwacht een postpakket op mij te wachten: mijn iPod Touch was netjes afgeleverd, drie dagen na bestelling.
Dit is ondertussen mijn derde iPod: eerst een Mini, dan een Nano 1st Gen en nu deze Touch en het moet gezegd: deze iPod ruled zwaar ten opzichte van al de anderen! Het grote scherm is echt superhandig om je nummers te doorzoeken, albumart op te bekijken, playlists te doorkruisen, foto’s te bekijken, films af te spelen (tegen mijn verwachtingen in gaat dit echt goed),…

Het eerste wat ik gedaan heb, is mijn iTunes 7.7 gekoppeld aan de Touch en de nieuwe versie van het OS gekocht: versie 2.0, net zoals op de iPhone 3G. Daardoor krijg je enkele nieuwe applicaties, maar ook toegang tot de AppStore, waar toch wel pareltjes van software (zelfs gratis) tussen zitten. Ik denk dat ik er toch el een zevental opgezet heb die ik regelmatig gebruik en die ook nuttig zijn (ik tel mijn Jedi zwaard bijvoorbeeld niet mee als “nuttig” ;-)). Wel spijtig dat ik daar 7.99€ voor moet betalen terwijl mijn Touch toch nieuw is en je die upgrade op de iPhone wel gratis krijgt… Swat.
Na de upgrade vaneigens enkele playlists aangemaakt en laten syncen, Youtube, Twitterific, Facebook en WordPress apps uitvoerig getest en goed bevonden, Mail & Safari werken ook leuk en ik geef graag toe dat die veel beter werken dan bijvoorbeeld IE of Opera op mijn Windows Mobile smartphone. Had ik al gezegd dat films kijken op de Touch ook aangenaam is en dat dat scherm zeker groot genoeg is? Dringend eens wat series converteren naar iPod formaat zodat ik on the road ook een bezigheid heb ;-).
En nu? Wel, de drang om een iPhone 3G te kopen is er alleen maar op toegenomen. Misschien dat ik de 16GB variant nu wel links laat liggen, daar ik een Touch heb voor al mijn muziek (van 32GB) en de iPhone dan vooral voor al de rest zou dienen, waarvoor 8GB wel voldoende zou moeten zijn (zelfs met een beetje muziek erbij, voor wanneer ik de iPod niet bijheb). We zullen zien, voorlopig zijn ze toch uitverkocht, waardoor die “folie” nog wat kan rijpen… hehe.
In ieder geval: ik kan de iPod Touch aan iedereen aanraden. Ga wel voor de 32GB versie, want met een beetje muziek en beeld is dat ding nog altijd rap gevuld. Misschien zou het leuk zijn als Apple voor de toch wel stevige prijs er een docking station bij doet, inclusief de remote waarmee je de Touch op afstand kan bedienen, wat handig is als je hem via dat docking station aan je versterker hangt. Die optie kost rond de 40€, wat ik niet weinig vind…

1 Comment

  1. Maarten91

    Ik heb Prison Break gedownload, omgezet en dat werkte prima. Helaas sluit nu zonder enige reden, als ik een aflevering probeer te kijken, de aflevering af en ga ik automatisch naar het hoofdmenu. Enig idee?
    PS: Ik heb http://www.apple.nl geprobeerd maar daar kwam niks uit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑