Telenet is deze morgend langsgeweest, twee uren vroeger dan voorzien (netjes aangekondigd via een smsje) en alles werkte in minder dan dertig minuten. De tech heeft niets meer gedaan dan de HD Digicorder uit de doos gehaald, de stroom in het door mij voorziene stopcontact gestoken, de ethernetkabel die uit mijn reeds geïnstalleerde powerline adapter zat aangesloten, de batterijen in de afstandsbediening van de HD Digicorder gestoken en de smartcard in de sleuf gestoken.
Daarna de HD Digicorder ingeschakeld, de automatische software update laten passeren en de HD Digicorder interactief gemaakt via zijn Panasonic Toughbook & de alomgekende Telenet toepassing, “Caf├ę”.
De tech vroeg ook of hij het toestel netjes in de kast moest plaatsen enz, maar aangezien ik zo een zaken liever zelf doe en tegelijkertijd alle kabels netjes wegwerk, heb ik heb van die taak ontheven.
In ieder geval, moest de software update minder lang duren, dan was die vriendelijke mens al buiten geweest na 10 minuten.
En hoe is het beeld? Zeer goed, en zoals verwacht een serieus verschil ten opzichte van het gewone SD-signaal. Ik wist natuurlijk al wat te verwachten, daar we ook al een gewone Digicorder hebben. Het beeld op de nieuwe is iets beter op de gewone zenders en op de HD zenders die je standaard krijgt (o.a. National Geographic HD), is het beeld echt wel in orde.
Kortom: me is happy en met deze laatste schakel in mijn migratie naar HDTV, is dit project ten einde. Maar Unexpected zou natuurlijk niet Unexpected zijn, moest er niks nieuw in de pipeline zitten. Blueray natuurlijk. Maar daarover vertel ik later meer ;-).