Telling stories for a living

Telenet Verhoogt Datalimieten

Wow. Nu al. Ze konden niet anders doordat ADSL2+ heel binnenkort opengezet wordt, waardoor de alternatieve providers naast datalimieten ook nog is meer snelheid gaan kunnen bieden. En voor minder geld dat Telenet hun bestaande portfolio!
Wat gaan ze dus doen vraagt u zich af? Expressnet gaat van 12GB naar 20GB (en daar betaal je dan 43€ voor hé) en Turbonet van 35GB naar 60GB. Voor 63€! Ik betaal nu 35.95€ + 6€ aan Belgacom voor de telefoonlijn, wat dus een kleine 42€ is totaalkost. Voor 100GB, eveneens half tarief tijdens de nachturen (van 1u tot 13u zelfs, Telenet is van 12u tot 7u als ik me niet vergis) maar wel tragere downloadsnelheid (4Mbit ipv 10 of 20Mbit voor respectievelijk Expressnet en Turbonet). Maar ik heb onbeperkt uploaden en geen smallband meer.
En als ADSL2+ vrij komt, dan zal er een optie zijn om naar 9 of 12MBit te upgraden. Stel dat ze daar 7€ voor vragen, dan komt mijn totaal op 50€ voor een snelheid die perfect met Telenet kan meespelen, veel meer datavolume (want vermoedelijk gaat die 100GB dan naar 200GB, wat dus 400GB is in nachttarief!), geen uploadbeperking (zoveel je wil dus) en nog altijd geen smallband.
Denkt Telenet zo goed bezig te zijn? Ze kunnen niet anders meer en geven de mensen dan weer een zoethoudertje… gewoon de mensen uitlachen ja!
Neen Telenet. Dit is een staaltje “too little, too late” voor mij. Neeeeexxttt!
PS: en dan niet vergeten dat hun CEO onlangs insinueerde dat mensen die niet toekomen met die 12GB, zeer waarschijnlijk bezig zijn met illegale downloads enz. En dat ze misschien wel eens de arm der wet over de vloer zouden kunnen krijgen. Dreigement naar uw klanten toe? Goed bezig!

6 Comments

 1. dirk

  ZALIG,
  nu kleine rechtzetting… jij bent nogal negatief over het algemeen over telenet, want ik persoonlijk vaak onterecht vindt. Nuja, het is van 0h tot 10h aan nachttarief bij telenet 😉

 2. Unexpected

  Dag Dirk, bedankt voor de rechtzetting!
  En ik ben inderdaad nogal negatief over Telenet, maar wel degelijk geargumenteerd negatief. Alles wat ik aanhaal zijn feiten en perfect te vergelijken zaken (bv. de limieten, de prijzen, …).
  En ik denk dat ik wel uit ervaring spreek, want ik ben al klant van het eerste uur (1998).

 3. kevin

  Klopt, als je alles gaat vergelijken betaal je wel degelijk meer voor telenet. (En voor de support moet je het zeker niet doen! Die helpt je nl geen stap voorruit.)
  Maar telenet blijft wel ‘de’ oplossing voor mensen die geen telefoonkabel hebben. Of vergis ik mij?

 4. Unexpected

  Neen klopt inderdaad, dan is Telenet je enige optie. Of een andere kabelleverancier zoals Coditel in Brussel.

 5. Johan

  Naar mijn bescheiden mening en mijn ervaring met Belgacom, moet ik zeggen dat ik nog steeds tevreden ben van Telenet.
  Ik heb vroeger in de monoply positie van Belgacom, toen nog RTT, gezworen bij de eerst alternatieve aanbieder over te stappen als het mogelijk was. Nog geen seconde spijt van. Vandaag krijg ik een uitstekende support van Telent, helaas (voor hen dan) is het vandaag bij Belgacom nog steeds als vroeger. Hoera!!

 6. haha

  PS: en dan niet vergeten dat hun CEO onlangs insinueerde dat mensen die niet toekomen met die 12GB, zeer waarschijnlijk bezig zijn met illegale downloads enz. En dat ze misschien wel eens de arm der wet over de vloer zouden kunnen krijgen. Dreigement naar uw klanten toe? Goed bezig!
  als da echt is is het nogal dom 😀
  mjah laatste tijd zit ik ELKE maand op Smallband… en da gwn om elke dag paar filmkes te kijke op youtube :s Hope da die datalimiet snel beetje omhoog ga (5gig omhoog is al genoeg)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑