Telling stories for a living

Exchange 2007 – Dag 1

Vandaag was de eerste dag van mijn weekje opleiding “Installing & Managing a Exchange 2007 Installation” en wat bleek: de docente is niemand minder dan Ilse Van Criekinge. Ilse is een “BV” als het aankomt op Exchange know-how in België en ver daarbuiten en is onder andere één van de drijvende krachten achter Pro Exchange, een Exchange community waar je zeker en vast deel van wil uitmaken.
Eerst en vooral hebben we vandaag een verfrissing gehad over Active Directory, althans het gedeelte wat van belang is voor Exchange. FSMO rollen en zo weet u wel? Daarna zijn we overgegaan tot de installatie van de Exchange 2007 server op een Windows 2003 SP2 platform en hebben we wat gespeeld met Powershell commando’s. Ik blijf me er dus van verbazen hoe zalig en makkelijk die Powershell wel niet is hé. Dat ze dat ding maar snel enten op AD!
Anyway, morgen dag 2 van de cursus en ik zie het goed zitten!

1 Comment

  1. Serge van Ginderachter

    Hmm, als ik het me goed herinner, heb ik haar gehad voor een intro over Exchange 2000, in house bij Orbid, een jaar of 7 terug 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑