Telling stories for a living

FC Nerds

Deze morgend vanuit het bed naar FC Nerds gekeken (had dat opgenomen op de KISS): my god wat een programma. Volgens mij zijn ze Vlaanderen afgereden en overal de grootste wereldvreemde jonge gasten bij elkaar gezocht en die onder de valse belofte van “jaja, je wordt een topvoetballer bij een of andere wereldclub als wij met u klaar zijn” meegesleurd en een contract laten tekenen.
Het cliché loopt er af zijnde dat er computerfreaks meedoen, role playing mensen, een halve homo (?) met de verplichte buffalo schoentjes en gekleurd vensterglas op zijn hoofd, asociale gasten zoals we er allemaal wel eentje kennen in onze streek en gasten die volgens mij nog altijd aan de mama gaan vragen wat ze vandaag moeten aantrekken. Hell, toen ze gingen slapen in de kantine hadden de meeste hun “knuffel” mee in bed! Zag ik daar een Nijntje? Pas op, daar zijn gasten bij van 18 tot 30 jaar hé… en nog geloven die dat ze stervoetballer gaan worden… Zucht, de naïvitieit van sommige mensen toch eh??
Pas op, ik denk dat die gasten daar met het volle vetrouwen aan meewerken, tegen beter weten in. VT4 heeft van die mensen hun goedgelovigheid geprofiteerd en maakt hen ronduit belachelijk ten koste van kijkcijfers. Eigenlijk best wel laag… want ik kan mij inbeelden dat die gasten vóór dit programma al het doelwit waren van pesterijen en volgens mij zal er dat niet op verbeteren na deze reeks. Zouden ze dat zelf inzien als ze hun eigen bezig zien? Of zou er niemand in hun circle of trust zeggen van “mannekes, slecht bezig?”.
Zucht. En dan vraagt een mens zich af waarom hij niet naar TV kijkt.

11 Comments

 1. Inferis

  En wat is er fout met een knuffel voor wat troost ‘s avonds in bed? Er zijn wel mensen die bidden tot één of andere ingebeeld god om goed te slapen, daartegen is zo’n knuffeltje toch heel onschuldig? 😉
  Als ze zich goed voelen met zo’n ding, wie zijn wij dan om ze dat te ontzeggen?

 2. Unexpected

  True true maar het totale pakket van die gasten doet me toch vermoeden dat ze nog een jaar of tien achter zitten… en willen of niet, in onze maatschappij zullen ze gegarandeerd uitgelachen worden hiermee.

 3. Inferis

  Ik heb het niet gezien, misschien al goed. ‘t zou zonde van de tijd geweest zijn.

 4. Unexpected

  Ja kwalitatieve tv is het NIET… 🙂 ik kijk er ook nog maar naar als ik het per ongeluk tegenkom, maar opnemen… dacht het niet.

 5. Patrick

  was toch leuk om naar te kijken. lag plat van het lachen. ik zou toch van de halve homo nen volledige maken zenne. FC NERDS rulls 🙂

 6. Nieveeya

  Ik vind het allesinds de perfecte manier om me te vermaken op woensdagavond. Ik heb me dan ook reeds een breuk gelachen met dat programma.
  En VT4 dat van hun goedgelovigheid profiteert… kan goed zijn, maar ik denk wel dat ze oud genoeg zijn om zelf te beslissen of ze al dan niet meedoen in zo’n programma. Ze zijn waarschijnlijk ‘nerdish’ genoeg om te weten wat er zich afspeelt in medialand. Net als andere programma’s waarin koppels in het belachelijke getrokken worden. Denk maar aan Gringo en Ciska van Temptation Island. Maar dat neemt dus absoluut niet weg dat ik er eens hartelijk mee zal lachen! Het blijft commerciële tv en of het al dan niet kwalitatief is, dat laat ik aan de persoonlijke voorkeur over. Waar trek je trouwens de lijn van kwaliteit? Een echte waterdichte definitie is niet voor handen. Kwaliteit kan eveneens een programma zijn dat torenhoge kijkcijfers kent. Maar hoe dan ook, ieder z’n voorkeur!

 7. Unexpected

  @ Nieveeya: misschien wel ja… maar langs de andere kant denk ik toch dat ze die jongens serieus een mooi plaatje hebben voorgehouden door hun te beloven waar elke gast van droomt (en zeker nerds denk ik): vrouwen bij de vleet, ah ja want je gaat beroemd zijn en prof voetballer enz enz. Dat steekt ogen uit en dan denk je niet altijd objectief meer hé…
  Maar los daarvan: zeker en vast iedereen zijn voorkeur! Gelukkig maar :-).

 8. evilsuperstar

  ik kan ook genieten van fc nerds want ik zou ze eigenlijk niet ‘nerds’ noemen maar non-macho’s. der zit geen enkele macho bij, daarom dat ze ook gemakkelijk een team vormden, samen dansten en elkaar zelf een massage gaven. maar of het wel goed komt met de sollie als kapitein? hmm, afwachten.

 9. Saantje

  Steve Sollie is een goede vriend van mij.
  hij is overal wel speciaal en of ze hem nu via een programma gaan uitlachen of zo maakt niets uit. Hij is een specialleke en hij weet dat zelf maar al te goed, t’is zo te nemen of te laten.
  Ik moet zeggen, maar goed dat er mensen zijn die geheel anders zijn, nu kunnen we toch weeral eens lachen!
  Veel beter dan alle meserie dat vaak op de tv komt dunkt me…

 10. malle al

  fc nerds is prachtige televisie.
  Vooral van figuren als Sammy(dude?!)kan ik geen genoeg krijgen.Deze licht mentaal gehandicapte westvlaamse ravedwerg zal trouwens uitgroeien tot een ware volksheld.
  I SUPPORT THE NERDS!!!

 11. secret

  Even opletten met uitspraken zoals ‘licht mentaal gehandicapte’. Want Sammy is dit zeker niet . Niet iedereen is even intelligent, maar daarom kan je nog niet van een handicap spreken.
  Ik ben zelf opvoedster bij mensen met een verstandelijke beperking en ik ken Sammy persoonlijk. Het is een gast met het hart op de juiste plaats !
  Dus opletten met bepaalde ondoordachte uitspraken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑