Telling stories for a living

HTC Touch Cruise

Ik ben nog altijd een tevreden gebruiker van mijn HTC Touch Cruise smartphone (met uitzondering van de camera die veel te traag is) en dit weekend heb ik voor het eerst de GPS functionaliteit ervan geprobeerd. Aangezien ik nog geen houder heb voor in de wagen (straks meer daarover) moest ik de telefoon naast mij leggen in de middenconsole, wat tot mijn verbazing nog steeds voor zeer goede GPS ontvangst zorgde: vier van de vijf streepjes in TomTom!
Het probleem begint echter wanneer je in bijvoorbeeld Brussel centrum toekomt en er aan alle kanten straatjes en bochtjes opduiken. Met de GPS in de middenconsole ben je dan niet veel want je kan moeilijk naar beneden kijken en terwijl op de baan letten. Los daarvan, goede en snelle navigatie en ook een erg snelle “fix” wanneer ik de GPS voor het eerst wou gebruiken. Bij mijn iPaq PDA met externe GPS muis was dit toch net iets minder… De “Cruise” is net zo snel met zijn fix als de TomTom die we thuis hebben liggen. En als je de QuickFix applicatie gebruik, waardoor je wekelijks een update binnenkrijgt die er voor zorgt dat je GPS al ongeveer weet waar welke satelliet zich bevindt, dan gaat het allemaal nog een pak sneller. Goed zo! Een volwaardig alternatief voor de “echte” TomTom dus.
Maar zoals ik al eerder aanhield, kan het zo niet verder en is het ronduit levensgevaarlijk om met die smartphone op de middenconsole te navigeren. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een degelijke autohouder en ben ik terecht gekomen bij de Zweedse firma Brodit. Die gasten maken deftig gerief (heb er nog al houders van gebruikt) dat perfect past en dat allemaal zonder gaten te boren in je dashboard of van die vieze plakhouders erop te moeten kleven. Je kiest naargelang het merk en model van je auto uit een reeks “proclips” en daarop vijs je dan de houder vast.
Voor mijn auto kan je kiezen tussen een houder die in de luchtrooster in het midden klikt, eentje die naast de radio komt te “hangen” en een model dat zich naast de versnellingspook bevestigd. Die laatste lijkt me beter voor een iPod of zo op de monteren, want ik wil mijn GPS display kunnen zien zonder volledig naar beneden te kijken.
Het model dat op de luchtrooster klikt, vind ik dan weer teveel in de weg staan (los van het feit dat het de luchtstroom blokkeert) en dan hangt de stroomkabel zo nonchalant voor de radio enz. No go. Dus heb ik voor de laatste optie gekozen, degene die naast de radio komt te hangen. Niet te hoog en niet te laag. Ideaal. En ik kan de stroomkabel nog netjes opbergen.
Ik ben er nog niet uit of ik de stroom gewoon op de sigaretten-aansteker ga aansluiten, of effectief een kabeltje ga trekken zodat alles perfect weggewerkt is.

Proclip
Als houder voor de GSM/PDA/… kan je nog kiezen tussen een actieve houder of een passieve houder. Bij de actieve zit een 12V-stroomadapter bij en zit de stroomkabel zo in de houder dat de GSM er automatisch in klikt en opgeladen wordt. Bij de passieve zit er geen extra 12V-adapter bij en moet je de kabel er zelf inpluggen als je er een hebt… Voor die 20€ surplus heb ik voor de actieve gekozen.
Brodit Houder
Morgen komt alles toe: de brodit actieve houder heb ik dan al, de proclip nog niet. Die moet ik met de meegeleverde voucher bestellen omdat ze vaneigens niet alle merken / modellen op voorraad hebben. Tegen dat ik terug ben uit verlof zal mijn proclip wel toegekomen zijn en vanaf dat kunnen we veilig navigeren ;-).

4 Comments

 1. Tom

  Hallo
  Bedankt voor de review van de htc touch cruise.
  Via welke webshop heb je deze smartphone besteld?
  Groeten

 2. Tom

  Bedankt voor je leuke reviews en blog.
  In welke webshop heb je je htc touch cruise trouwens gekocht?
  Tom

 3. Unexpected

  bij smartphoneshop.be

 4. Tom

  Thanks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑