Deze morgen stap ik naar de auto om te ontdekken dat het voorste raam aan de passagierszijde aan dingelen is en dat de autoradio eruit gehaald is. Ook een handvol kleingeld is verdwenen en ze hebben zelfs de achterbank platgelegd om uit de koffer een jas mee te grabbelen. Die jas hebben we vier huizen verder in de tuin van de buren teruggevonden, dus vermoedelijk hebben ze die meegegraaid om onderweg te checken op geld en aangezien er niets in zat hebben ze die dan maar gedumpt.
Op het politiekantoor wist men mij te zeggen dat ik al de zoveelste was uit mijn streek, dus vermoedelijk heeft hier vannacht een of andere bende onverlaten hun “ronde” gedaan. Ik denk aan een bende jeugdige smeerlappen die geld willen voor drugs of iets anders dat ze van thuis niet krijgen. Of een bende illegalen die op strooptocht gegaan is. Of weet ik veel wat. In ieder geval, ze mogen ze tegen de muur zetten en dan van onder naar boven doorzeven met kogels. En niet tegelijkertijd. Neen. Kogel per kogel en liefst van al op zeer pijnlijke maar niet zo dodelijke plaatsen. Revenge is sweet!
Gelukkig was er niks anders in de auto dat ze konden meepikken: GPS, iPod,… lag veilig binnen. Een volle enveloppe maaltijdcheques hebben ze ook niet meegenomen, dus ze waren echt op zoek naar cash en elektronica dat ze snel kunnen verkopen.
Op zich niet zo erg allemaal, ik ben omnium verzekerd dus dat zit wel goed. Ik ben al bij de garage geweest en de verzekering is al druk in de weer om mij asap weer op weg te helpen. Al de schade verhaal ik op hen dus no harm done, maar een mens zit toch weer met dat geloop en gedoe, en allemaal omdat er iemand zijn “poten” niet van iemand anders zijn gerief kan houden.
Ik kan u garanderen, als ik die gasten op heterdaad zou betrappen, ik zou erop kloppen en stampen tot ze niet meer bewogen. En moest ik een wapen hebben, ik zou het gebruiken. Yes sir. No mercy voor zo een gespuis. Enfin ja, daarmee weet u wat ik vandaag zo al gedaan heb niet waar ;-). Voor de rest is alles ok hoor.