Daarnet heb ik Hitman gezien, u weet wel, die film over dat videospel met dezelfde naam waarin Agent 47, een koelbloedige huurmoordenaar, for hire is. Ik verwachtte er niet veel van, maar ik moet eerlijk toegeven dat dit een heel onderhoudende film was met zeer goede acteer prestaties, de gepaste actie zonder te overdrijven alla Rambo en konsoorten, hier en daar knap vrouwvolk (Olga Kurylenko!) en genoeg gadgets om James Bond eens de les te spellen.
Timothy Olyphant speelt zijn rol erg overtuigend (we kennen hem van onder andere The Girl Next Door & Live Free Or Die Hard) en is volgens mij de meest geknipte man om deze rol te spelen. Een andere acteur die ik herkende, was de Russische geheimagent die mee in het “complot” zit. Hij speelt in Prison Break die geflipte serie-verkrachter / moordenaar die zijn hand verliest (ben eventjes zijn bijnaam kwijt).
Al bij al een erg fijne film die ik ooit nog wel eens wil zien… en dat zeg ik niet snel over zo een films! Aanrader.