Telling stories for a living

Telenet Digicorder

Morgen is het dan eindelijk zo ver ten huize Unexpected: vanaf morgen kijken we naar digitale televisie met behulp van Telenet en een Digicorder. Geen HD versie, want die kan je niet kopen. En dankzij een actie voor trouwe klanten kregen we de kans om onze digicorder aan te kopen voor 149€, installatie en activatie inbegrepen.
Aangezien de kabelmodem in het bureau staat op het eerste verdiep en de televisie in de living op het gelijkvloers, gaan we werken met powerline-adapters. Ik heb hier geen ervaring mee en hoop dus dat alles goed gaat lopen. En aangezien ik zelf niet aanwezig zal zijn, hoop ik maar dat alles goed komt. Ik heb namelijk een router achter de modem hangen om vandaar mijn netwerk op te bouwen met een gigabit switch, NAS, access point,…
In theorie zal de technieker dus een switch achter de router neerpoten, voor mijn router. Vanuit die switch gaat er dan één netwerkkabel naar de powerline-adapter en één naar mijn router. Normaliter is alles dus transparant voor mijn netwerk. Daarna nog een powerline-adapter in de living en met de nodige UTP-bekabeling aansluiten op de digicorder.
Ze komen morgenvroeg langs, ik zal pas vanaf de namiddag aanwezig zijn. Hopelijk kom ik thuis in een huis waar TV en telefoon nog werkt, TV digitaal is met behulp van de digicorder en powerline-adapters en mijn eigen netwerk nog volledig ok is. U duimt toch mee?

5 Comments

 1. Lentesneeuw

  Oei… ze komen eraan prutsen, als jij niet thuis bent :os
  Good luck!

 2. Ann

  Hm. Je zou beter je stok eens afwerken?!

 3. Ann

  Jij leest onze blog duidelijk niet meer 🙁

 4. Unexpected

  Ik heb de voorbije dagen nog niet veel blogs kunnen lezen daar ik nog niet thuis geweest ben sinds zondag… wat ik dus nog niet gelezen heb, haal ik asap in (en jullie blog lees ik zo dadelijk!)

 5. Unexpected

  En het “prutsen” door Telenet is blijkbaar toch goedgekomen, alles werkt zoals het moet 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑