Telling stories for a living

Telenet Drukt Eindelijk Op De Knop

Wegens de vele verkeerde berichten her en der in de media, hebben ze bij Telenet beslist om de sluier iets vroeger op te heffen en hun plannen vroegtijdig bekend te maken. Blijkt dus dat er vooral met de uploadsnelheid gegochelt zal worden en bij de light-abo’s zal de downloadsnelheid ook verhogen. In mijn geval gaat mijn uploadsnelheid van 512kbit/s naar 1Mbit/s, wat wel leuk is maar eigenlijk niet noodzakelijk. Alles ging al zeer vlotjes en ik had veel liever meer datalimiet gekregen… wat heb je namelijk aan supersnelheden als je daarmee op enkele dagen je volledige datalimiet erdoor jaagt ;-). De aanpassingen zullen geleidelijk aan toegepast worden, afhankelijk van de huidige netwerkvoorzieningen in jouw buurt. Tegen juni 2008 zou het dan bij iedereen in voege moeten zijn. Ik verwijs jullie graag door naar de site van Tik voor een volledig verslag en een tabel met alle vernieuwingen voor alle soorten abonnementen.
Om af te sluiten nog een leuk prentje dat ik tegenkwam op het net en perfect omschrijft wat ik op dit moment denk van Telenet…

Telenet Is De Snelste

6 Comments

 1. Inferis

  Allé kom, limietbleiters, ik wil wel eens weten waarom je meer dan pakweg 30GB zou nodig hebben?

 2. Unexpected

  Bwa Inferis… moet niet altijd illegaal zijn hoor. Download eens een paar ISO’s voor Linux, enkele service packs of wat trial games? En hang je xbox 360 dan eens op je netwerk… die game demo’s zijn ook 1GB per stuk…

 3. Inferis

  Ik heb toch niks over illegaal gezegd?
  Wat ik maar wil aanhalen is dat er zoveel meer mensen klant zijn bij telenet die geen boodschap hebben aan limieten, maar misschien wel aan een hogere snelheid (niet alleen voor te surfen)?
  Nu, telenet zou eens moeten bekijken of ze geen pakket kunnen maken met een (veel) hogere limiet, maar met een lagere gemiddelde snelheid. Maar ja, dat gaat dan ook weer niet goed zijn.
  En als je alletwee wil: meer betalen? Het is toch niet meer dan fair dat iemand die meer wil verbruiken meer moet betalen? Tenslotte zou het nogal erover zijn dat ik als “gewoonverbruiker” mee zou betalen voor mijn buurman die 10 keer zoveel gebruikt?
  De limieten nu liggen in de mate van het redelijke. 90% van de klanten (of mss wel meer?) komen ruim toe en hebben zelden nooit aan meer. En als dat toch het geval is, koop je voor die ene keer wat verkeer bij. Dus waarom zouden ze “toegeven” dat hoopje klagers? 😉

 4. Inferis

  hm, daar is een zin foutgelopen. Dus: “… en hebben zelden of nooit nood aan meer”. Phew.

 5. Unexpected

  Ik begrijp wat je zegt en geef u zelfs gedeeltelijk gelijk Inferis. Maar het probleem is dan, dat ze gewoon veel te veel geld vragen voor wat ze de mensen geven… Op Europese markt zijn ze gemakkelijk dubbel zo duur hé! In Nederland betaal je voor een “turbonet” met FUP plus minus 20€… hier 62€… en daar heb ik een probleem mee. En dus niet met mindere snelheid eh! Neen, ook 20Mbps. Vandaar dat het hoog tijd wordt dat er stevige concurrentie komt (zoals Dommel bezig is bijvoorbeeld), dan zullen de prijzen veel redelijker worden…

 6. Inferis

  Okee, daar zit iets in. Dat het te duur is voor wat het is geef ik grif toe. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑