Telling stories for a living

Djembé

Twee jaar geleden heb ik iets gedaan wat ik al enkele jaren voordien wou doen: mij inschrijven voor djembe lessen. Die lessen waren super en al na een paar lessen bleek ik heel ritmisch te zijn en aanleg te hebben voor djembé te bespelen. Na tien lessen was de cursus over en door omstandigheden heb ik nooit de tweede serie aangevat. Later dat jaar is mijn djembé in zijn opbergzak verdwenen om er gedurende meer dan een jaar niet meer uit te komen… tot op vandaag.
Het was al enkele weken terug aan het kriebelen en vandaag heb ik er iets mee gedaan. Na enkele minuten zoeken en verkennen was het net als voordien en was ik terug vertrokken. Tot mijn grote verbazing ken ik nog steeds enkele ritmes vanbuiten! Dat gevoel van opgezweept worden door de Afrikaanse ritmes is onbeschrijfelijk, dat opgaan in die muziek. Een soort van trance zeg maar.
Ik denk dat ik maar eens ga rondkijken naar djembé cursussen in de buurt, kwestie dat ik eens werk maak van die tweede reeks. Iemand goede adressen in Vlaams Brabant?

5 Comments

 1. H.K.

  Super idee! Jammer maar helaas, ik ben niet van daar… zal je op dat vlak niet kunnen helpen.
  Grtz!

 2. Wim

  Ik ken wel iemand die lessen volgt in Grimbergen.
  Is dat in de buurt?

 3. Unexpected

  Dat is dichtbij genoeg 😉

 4. Eline

  Hallo,
  Een beetje dezelfde vraag als de vorige.
  Waar zijn er djembé-lessen te volgen in Vlaams-Brabant?
  De tip van in Grimbergen was heel goed, maar nog net iets te ver voor mij.
  Kent er iemand nog lessen dichterbij?
  In de buurt van Leuven ofzo.
  Mercikeeees!

 5. Unexpected

  Goeie vraag Eline ik heb het ook nog altijd niet gevonden en zou ook best wel ergens tegen Leuven willen gaan! Moest je iets vinden, geef me een seintje please :)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑