Telling stories for a living

Wanted

De knoop is doorgehakt: ik ga een nieuwe desktop computer aanschaffen met het oog op games, experimenteren met nieuwe OS’en en andere software, bezigheidstherapie en natuurlijk ook gewoon omdat ik het fijn vind. De zoektocht is begonnen en het volgende staat op de verlanglijst:

 • Moederbord met Intel chipset (en onboard sound en gigabit ethernet, firewire mag maar moet niet en vooral genoeg USB2.0 connectors).
 • Quadcore CPU (eveneens van Intel).
 • 4GB geheugen.
 • Een deftige videokaart, zonder 700€ uit te geven (in de trend van een  nVidia 8800GT), passief gekoeld graag.
 • 500GB SATA harde schijven (ik dacht aan 2 stuks).
 • DVD-RW SATA (ook 2 stuks, want de meerprijs ten opzichte van een gewone DVD-ROM is te klein).
 • Een deftige case & voeding om dit alles te herbergen.

Voila. Dat is het zo wat. Een klavier en muis heb ik niet nodig, een monitor ook niet. Ik ben namelijk van plan om mijn externe 20″ LCD monitor, mijn Dell klavier en mijn Logitech MX1000 muis die nu aan het docking station van de VAIO hangen, via een KVM-switch te delen met bovenstaande configuratie.
Laat de zoektocht beginnen. Input is altijd welkom!

4 Comments

 1. Rob

  http://www.hiq24.de

 2. Unexpected

  Hmm ze zijn niet slecht geprijsd, maar ik heb de indruk dat http://www.tones.be goedkoper is?

 3. Frederik

  Hier eens kijken:
  http://tweakers.net/reviews/751/4

 4. Unexpected

  Komt ongeveer overeen met de prijzen op Tones zo op het eerste zicht…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑