Telling stories for a living

DJ'ing

DJ is altijd al een beroep geweest dat me enorm aansprak, maar gelukkig heb ik altijd het besef gehad dat het een zeer kleine wereld is waar je met veel geluk in terecht komt (en ook wel dat mijn talent niet van zulk niveau is dat ik er van zou kunnen leven) en dat ik me beter op andere zaken kan concentreren.
Los daarvan amuseer ik mij vaak thuis met het mixen van muziek via de computer (lang leve Traktor van Native Instruments) en heel af en toe op privé feestjes van vrienden. In dat kader heeft het mengpaneel van Hercules al vaak op mijn verlanglijstje gestaan, maar is het er nooit van gekomen wegens niet goed genoeg (de eerste versie) of te duur voor een budget model (de huidige tweede versie). Natuurlijk blijft de interesse bestaan en surf ik af en toe eens op websites van fabrikanten en vandaag ben ik de Vestax VCI-100 tegengekomen van, u raadt het al, Vestax. Onderstaand filmpje is een korte demo door DJ Ean Golden met Vestax hun nieuwste pareltje.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=a-_EKfDXNJI]

Ik heb veel goesting om me dat ding aan te schaffen, de kostprijs ligt rond de 450€. Veel geld voor thuis vermaak, maar het is wel zeer plezant hoor! Twijfels.

8 Comments

 1. yourt

  van verschillende hedendaagse DJ’s al gehoord en persoonlijk zelf ook die mening toegedaan: een oude laptop met P3 aan 800MHz met een oude VirtualDJ (zelfs een Versie 2) erop, en daar een deftigere console aan, bvb. Behringer BCD2000 of Numark Totalcontrol (249€), en je bent helemaal gesteld. In elk geval geen Traktor. Hercules DJ console kan via de gewone mixer. Wil je all in one en mixer en pads bij elkaar: Numark. Kan je met Traktor ook gebruiken ovevrigens.

 2. Unexpected

  Mja mijn latop is veel recenter dus dat is al zeker goed 😉 kwa software zweer ik toch trouw aan Traktor, heb al vanalles geprobeerd en Traktor blijft mijn voorkeur wegdragen.
  Kwa consoles weet ik het niet goed, daar ik er geen ervaring mee heb. Ik ga zeker de Numark eens bestuderen! thanks!

 3. Luc

  Zeker doen… maakt jouw mixen enkel beter! 🙂

 4. Unexpected

  Heb jij er al ervaring mee Luc?

 5. (db)

  Heb al sinds dj-heugnis een Hercules en was vorige week op zoek naar een opvolger, maarrrr qua features voegen die duurde weinig meer toe dan prestige.

 6. Unexpected

  Aha? En heb je de MK2 van Hercules of nog de vorige? Daarvan lees ik dat die te traag reageert en natuurlijk heeft die ook niet al de features die de MK2 heeft…?

 7. yourt

  ik had de vorige, heb de MK2 gekocht enheb nadien mijn “1” via eBay verpatst. Kleine opleg, maar de moeite waard. Tegenwoordig vind je gemakkelijk de “mp3” editie, maar die heeft geen ingangen, oude jogwheels, geen soundcard,… die mp3 is pas budget en brol!

 8. Unexpected

  De enige die mij zou interesseren is de MK2, maar het prijsverschil met “echte” DJ merken is niet zo groot en vandaar dat ik dan direct zou investeren in een Vestax of iets dergelijks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑