Onder het motto “soms blijf je beter waar je bent” heb ik de daad weer eens niet bij het woord gevoerd. Ik was namelijk al surfend op de site van Netgear terecht gekomen, de fabrikant van mijn router. Daar zag ik dat er een nieuwe firmware beschikbaar was voor mijn WGR614v6, en dus was de verleiding onweerstaanbaar om deze te installeren (ook al heb ik zo al eens een WRT54G verloren, RIP dear router).
De installatie van de firmware verliep zonder enig probleem, so far so good. Kwa features was er niets nieuws onder de zon en de snelheid was op het eerste zicht ook niet toegenomen. Op dat moment zat ik nog in de fase van “ach ja, kan geen kwaad…”, tot op het moment dat ik door had dat Torrent-trafiek er voor zorgde dat mijn Outlook en Firefox geen connectie meer konden maken. Torrent-verkeer bleef echter lustig verder pruttelen!
Router resets, pc reboots en de nodige restore to factory commands later was er niks aan te doen. Het probleem bleef zich herhalen. Gelukkig heb ik uit het verleden geleerd, en ervoor gezorgd dat ik de voorgaande firmware bij de hand had alvorens een upgrade uit te voeren. Na het installeren van de vorige firmware (die me dus nooit problemen had bezorgd) is alles weer tip top in orde en kan ik terug surfen terwijl de Torrent-client zijn ding doet.
Wat hebben we geleerd bevestigd vandaag? Don’t fix it if it ain’t broken!