De opleiding scripting zit er op en al bij al was het leerrijk. Vooral de eerste cursus, MS2433A was voor mij interessant omdat men daar vooral ingaat op VB-scripting met het oog op de taak van een system administrator / engineer, ik dus ;). De aansluitende 2-daagse cursus over WMI, MS2439A, was minder interessant en vond ik persoonlijk te veel gericht naar developpers. In die cursus ga je echt diep op de mogelijkheden van WMI met betrekking tot monitoring toestanden, maar dat zie ik niet veel bedrijven in de praktijk zetten, althans niet door manuele scriptjes.
In plaats daarvan gaan de meeste naar MOM ofwel via blackbox appliciances (bijvoorbeeld NetReport, NetIQ, …) waarbij er support kan gevraagd worden indien nodig. Als je alles zelf gaat scripten is de kans op fouten groot en is support krijgen onmogelijk of heel erg duur. De laatste cursus was dus meer informatief voor mij en is interessant om beter te begrijpen hoe die systemen werken, maar ik ga het in de praktijk niet veel gebruiken vrees ik.