Een 17-jarige Amerikaan die erin geslaagd is om de iPhone te unlocken, heeft de betreffende iPhone + de “how-to” geruild voor 3 nieuwe iPhones en een Nissan 350Z. Volgens mij had hij er veel meer voor kunnen krijgen, maar desalnietemin denk ik dat het zeer wicked moet zijn om als 17-jarige “nerd” dankzij je skills zo maar eventjes een vette sportwagen op de kop te kunnen tikken.
Lostaand daarvan vind ik het een schitterend initiatief! Apple verplicht zijn klanten om met een bepaalde operator in zee te gaan. De Europese launch zal voorlopig alleen in Duitsland, Frankrijk en Engeland gebeuren, waar men al operators gevonden heeft. In ons Belgenlandje kan het wel eens zijn dat we geen iPhone gaan zien, aangezien zo een praktijk hier als koppelverkoop geklasseerd is. En ik denk niet dat Apple hun ganse filosofie gaat veranderen voor ons miniscuul marktaandeel (op wereldniveau). Dus concreet betekent dit voor ons voorlopig dat we ofwel een gehackte iPhone gaan gebruiken ofwel geen iPhone gaan gebruiken. Zucht.