Ik lees net dat Yves Leterme straks zijn ontslag als formateur gaat aanbieden aan onze koning omdat men er niet uit geraakt. Proper. En dat allemaal omdat de Franstaligen besloten hebben om de wetten niet uit te voeren (bijvoorbeeld B-H-V) en standvastig “nee” blijven zeggen tegen een, in mijn ogen althans, terechte staatshervorming omdat ze aanvoelen dat de Vlamingen het beu zijn om het Belgisch O.C.M.W. te zijn. Straf allemaal.
Er staat te lezen dat waarschijnlijk iemand van de CdH de rol op zich zal moeten nemen… Als dat maar goed komt en hopelijk houden de Vlaamse partijen nu ook voet bij stuk en laten ze zich niet doen! Kwestie van een koekje van eigen deeg uit te delen en te bekomen dat voor één keer de absolute meerderheid het gevolgd wordt, zoals het in een democratie hoort te zijn. Nederlander worden ziet er met de minuut aantrekkelijker uit ;-).
Ik heb hier in feite niks geschreven over de verkiezingen en niets over al die heisa, maar nu moest het er toch effe af zo. Ik ben verre van een specialist als het op de wetgeving of federale zaken aankomt enz, maar nu vind ik het toch allemaal een beetje overdreven.
Anyway, de stoom is afgelaten, back to work :-).