Wegens de kwaliteit van het televisie-aanbod, is het dus een film geworden. De uitverkorene was Vacancy, een horrorprent waarin een koppel pech krijgt met hun auto. Net op het moment dat ze pech hebben, zijn ze in de buurt van een afgelegen dorp. Zo eentje met één bakker, één tankstation, één motel, … kortom waar iedereen, iedereen kent en waar alles elke dag zijn gewone gangetje gaat.
Doordat ze in het dorp stranden op een laat uur, is de lokale garagist natuurlijk niet meer beschikbaar en overnachten ze in het lokale motel. Daar begint het spektakel met geklop op de deur en de muren. Wanneer David, de mannelijke helft van het koppel, een videocassette insteekt die hij in de kamer gevonden heeft, krijgt hij een snuff-movie voorgeschoteld. Na een paar minuten ontdekt hij dat de film zich afspeelt in de kamer waar ze zich bevinden en dat de “acteurs” die vermoord worden, waarschijnlijk ook gewoon mensen zijn die per toeval in dat motel terecht kwamen. En dan begint de heksenjacht waarin David en Amy trachten te ontkomen aan de klauwen van de gestoorde motel-eigenaar en zijn kompanen…
Vacancy is een onderhoudende film met een spannende sfeer en een goed scenario. Soms heb ik wel het gevoel dat er meer in zat, maar al bij al mag het eindresultaat er zijn. Ideaal materiaal voor op een stormachtige avond, met alle lichten gedoofd. Neem van mij aan dat u een spannende avond met de nodige verschietmomenten tegenmoet gaat.