Terwijl ik in de zetel zat, surfend op het net met naast mij het raam open, hoorde ik plots een vlieg zoemen. En niet zomaar een vlieg, neen. Zo een dikke vlieg, weet u wel? Anyway, met het mooie weer dat op dit eigenste moment over ons Belgenland zweeft, zit mijn kat (Eros) buiten op het terras te genieten van de warme zonnestralen die op zijn vacht neerstrijken. Eros is een Britse Korthaar, de hond onder de katten zeg maar. Liever lui dan moe, struis gebouwd en serieus temperamentvol.
Zoals ik dus als zei, hoorde ik de vlieg zoemen. Ze zat op het raam dat open stond. Eros had de vlieg natuurlijk ook opgemerkt, en hoewel hij van kromme haas gebaard als je hem bij zijn naam roept en liever blijft liggen dan naar je toe komen, wou hij zich wel verplaatsen om de bron van al dat gezoem van dichtbij te onderzoeken.
Zoals een jager, zat hij “very low profile” te gluren naar de vlieg om dan in één vlotte beweging zijn poot op de vlieg te zetten, zijn bek dichterbij te brengen en met veel gezoem de vlieg te laten verdwijnen richting maag. Daarna likt hij zijn baard af, alsof hij net vier spareribs van de BBQ, doordrongen met zoetzure saus, heeft binnen gespeeld.
De vliegen hier in de buurt zijn bij deze gewaarschuwd…