Telling stories for a living

Traveler II

Voila, ik heb net naar de achtste en (voorlopig?) laatste aflevering van “Traveler” gekeken. Er zijn maar acht aflevering opgenomen (oorspronkelijk waren er 13 besteld door de studiobonzen) en elke aflevering bulkte van de actie, spanning en mysteries waardoor je op het einde van iedere aflevering ongelofelijk zin had om naar de volgende te kijken. Weinig series geven me dat gevoel: 24 en Prison Break zijn  ook van dit type.
Wat is nu het spijtige aan de zaak? Volgens bepaalde bronnen zou ABC, het “channel” dat deze reeks had besteld, de serie een vroege dood laten stoppen wegens te weinig kijkcijfers (wat wil je, in de US is het nu komkommertijd en dus kijken er veel minder mensen naar de TV) en komt er dus geen vervolg! En zeggen dat aflevering acht eindigt met een cliff-hanger van jewelste. Dit kan echt niet bedoelt zijn als de laatste aflevering van het eerste seizoen.
Soms vraag ik mij af waar die mensen met hun gedachten zitten? Wie neemt zulke beslissingen terwijl er andere “shit” wel airtime krijgt? Onbegrijpelijk! Nu ja, bij ABC hebben ze die stunt nog al eens gedaan, namelijk met Heroes. Toen is er een heuse petitie op poten gezet door de fans waardoor ze uiteindelijk toch verder gegaan zijn met de serie. Laat ons hopen dat het deze keer niet anders zal zijn… want Traveler is écht wel een sterkte serie.

2 Comments

  1. Danillo

    Bij Heroes? Volgens mij ben je in de war met Jericho een serie van CBS. Die stopte ook vanwege slechte kijkcijfers, de serie had echter een grote fanbase waardoor ze het uiteindelijk toch een kans hebben gegeven.
    Hoe dan ook, ik ben het met je eens dat het echt nergens op slaat dat ze deze serie zomaar hebben gecanceld. Ook ik vond dit een van de betere series, maar toch kregen het te weinig kijkcijfers. Maar ach, dat gebeurd wel vaker.

  2. Unexpected

    Klopt, maar Heroes idem ditto. Spijtig genoeg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑