Telling stories for a living

Schandalig!

De gasten van Creative Labs, u ongetwijfeld bekend in de oren klinkend van de Soundblaster geluidskaarten, zijn te ver gegaan. Hun meest recente geluidskaart, de Audigy, werkt niet onder Vista (of toch niet helemaal) omdat Microsoft het driver-model zo sterk gewijzigd heeft dat de fabrikanten nieuwe drivers moeten ontwerpen (vandaar ook de vele problemen met Vista en drivers, al is het ondertussen al gebeterd). Wat doen ze bij Creative? Geen probleem, die nieuwe drivers, maar u moet ons wel $9.99 betalen om ze te kunnen downloaden! WTF? Mensen betalen al veel geld voor een geluidskaart en dan gaat de fabrikant nog eens geld aanrekenen voor drivers die broodnodig zijn om de hardware te kunnen gebruiken? Een schande is het en iedereen zou het merk links moeten laten liggen. Een paar jaar terug hebben ze mij ook zo iets gelapt: ik had een webcam die perfect werkte op Windows 2000, maar voor XP vertikten ze het om drivers op te markt te brengen. Een korte “sorry koop maar een nieuwe webcam want voor uw model van twee maand oud gaan we geen drivers maken voor XP” op hun site en daarmee was alles gezegd. Neen dank u, voor mij geen Creative Labs meer. En na dit nieuwe voorval hoop ik dat u tot de zelfde conclusie komt. En stilletjes hoop ik dat die desbetreffende drivers snel op één of ander illegaal P2P-circuit opduiken. Nah.

1 Comment

  1. super4004

    merci voor de tip maar ik mijd creativelabs al een tijd. als het gaat om harddisk recording is creativelabs de wibra/zeeman versie van de geluidskaarten. ik heb nu nog een echo darla kaart welke het nog steeds perfect doet voor mijn behoeften.mocht ik een nieuwe moeten hebben zou ik uitkijken naar de serieuse merken als M-Audio, terratec of echo maar absoluut geen speelgoedmerk als creative.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑