Het moest er ooit eens van komen niet waar? Voor degenen die Gumball 3000 niet kennen: een bende rijkaards die elk 40000€ betalen om te mogen deelnemen rijden met de meest exclusieve wagens doorheen Europa. Althans, dat is officieel het verhaal. In realiteit “racen” die gasten als zotten over de weg en proberen ze de politie in de armere landen om te kopen met geld. Vorig jaar zijn ze in België voorbijgevlogen en dit jaar deden ze onder andere Nederland aan, waar de bekende hip-hop artiest Xzibit (elk jaar doen er wel enkele bekende zangers, acteurs, … mee aan dit extravagant spektakel) zijn rijbewijs al kwijtspeelde voor overdreven snelheid.

Gumball 3000 Fatality

Dit jaar is het dus niet gestopt bij boetes en decadentie. Neen, dit jaar zijn er doden gevallen. In Macedonië zijn twee Britse deelnemers met hun Porsche Carrera Turbo op een bejaard koppel geknald: één dode en één zwaar gewonde. En het ergste van al, ze zijn nog gaan lopen ook. En de organisatie heeft getracht alles in de doofpot te steken. Degoutant!
Als het een troost kan zijn: die gasten zijn gevat en zitten voor het moment “behind bars”. Spijtig genoeg zal geld wel weer de overhand halen, en laat geld nu net iets zijn waar deze mensen een overvloed aan hebben.