Ergens vorige week heb ik een stukje geschreven over de langverwachte komst van Command & Conquer 3: Tiberian Wars. Wel, vorige week zaterdag was het dus zover en heb ik mijn eigen exemplaar gaan bemachtigen in Leuven. Zonet nog een uurtje of twee zitten gamen en het spel heeft zonder twijfel weer alle verwachtingen (en meer) ingelost! Super graphics, zalige gameplay (echt waar!), goed doordachte scenario’s, oneindig speelbaar wegens “skirmish” mogelijkheid en online gaming, leuke verhaallijn met hier en daar een bekende acteur, NOD is terug en met NOD ook Kane, …
En moet ik er dan nog bij vertellen dat ondanks al dat grafisch geweld en realtime actie, dit spel enorm soepel draait? Op mijn VAIO speel ik het op 1440×900 met alles op maximum behalve anti-aliasing. Resultaat? Superknappe game! Niks schokt, geen diashows, … en dat terwijl er langs alle kanten units over het scherm crossen, manschappen in de aanval duiken, jets bombardementen aan het uitvoeren zijn, … en allemaal in realtime 3D (je kan zelfs inzoemen alla Sims).
Voor degenen die de C&C reeks niet kennen en wel zin hebben in een superbe RTS game, wacht niet langer en ga deze game kopen! Er circuleren twee versies: de gewone versie en de Kane Edition. De laatste heeft enkele multiplayer mappen extra en een paar andere extra’s zoals een making of, wallpapers, … De Kane Edition moet 10€ meer kosten en dat was het voor mij niet echt waard… En ik heb de gewone versie dan nog eens 10€ goedkoper gevonden dan de aanbevolen retail prijs! Voor de goedkoopste prijs: Free Record Shop of Media Markt. Veel gameplezier!