Eergisteren heb ik een K|I|S|S DP-558 besteld. In feite kan dit ding alles wat de gemiddelde hdd-recorder kan met als extra dat je over een ethernet connectie beschikt. Via die connectie is de speler op mijn netwerk aangesloten en kan ik dus alle mediaformaten die ondersteund worden afspelen vanop mijn PC. En dat zijn er veel: mp3, ogg, wma, divx, xvid, jpg, … noem maar op.
Je kan de content ook naar de speler kopiëren indien je de pc niet wil laten opstaan. Verder kan je ook van overal waar je op internet kan je speler programmeren: zeer handig als je net zoals mij altijd aan iets denkt als je niet meer thuis bent (ook via WAP kan je hem programmeren vanop afstand).
Na een beetje online research heb ik al sites gevonden waar custom firmwares gemaakt worden voor dit toestel, zodoende dat je nog meer features krijgt! En daarmee heb je ook direct een serieus voordeel ten opzichte van andere hdd-recorders: de firmwares geven toegang tot updates en nieuwe features. Natuurlijk beschikt de DP-558 ook over een gewone DVD-speler! Al denk ik niet dat ik die veel zal gebruiken. En als de interne hdd vol zit (en je vervangt hem niet met een 250GB exemplaar ofzo ;)) dan kan je je opnames gewoon via je pc over het netwerk sleuren, naar je pc zelf. De opnames staan in het standaard DVD-formaat, dus eenmaal naar een DVD’tje geschreven, is de content af te spelen op elke DVD-speler! En nu wachten tot ze dat ding komen leveren!
Ah ja, het heeft me 199€ gekost. Goeie koop? Ik denk het wel! Feedback volgt zodra ik hem heb.