Gisterenmorgend had ik het al in de mot moeten hebben: af en toe een foutje van Windows dat hij er niet in geslaagd is om een schrijfbewerking uit te voeren. Ik reboot de PC en opeens niks meer van muziek te vinden op mijn externe schijf! Een lege schijf is het enige wat overblijft, zelfs geen partities op te vinden… Gelukkig heb ik dit in het verleden nog al meegemaakt, en weet ik dat de gegevens niet weg zijn, maar gewoon de “file table” om zeep is. In die situaties is GetDataBack van Runtime Software een zalige oplossing. Bekijk het zeker! Het kost een goeie 90€ maar het is zeker en vast zijn geld waard. En over die data die “verloren” is… waarom geen backup nemen hoor ik u zeggen? Inderdaad, maar 150GB op DVD’s gaan schrijven daar heb ik geen zin voor (en een restore zou ook laaaaannngg duren) en ik had geen 150GB extra storage liggen om zomaar effe een mirror op te zetten. Sinds gisteren hangen er nog twee externe schijven van elk 400GB bij. Backups gaan dus geen enkel probleem meer zijn.