Het is dan toch gebeurd… Marktrock, het bekendste stadsfestival van ons Belgenlandje, stopt ermee en dat wanneer de 25ste editie er zat aan te komen. Sinds 2001 maakte ik deel uit van de groep “Security Rand” wat inhield dat we met een bende vrijwilligers instonden voor de veiligheid van gans het festivalgebeuren. Over de jaren heen zijn er veel vriendschappen ontstaan en zijn er ook wegen terug uit elkaar gegaan, maar de teamspirit, de samenhorigheid, de sfeer, … zullen me voor altijd bijblijven. De laatste jaren was het voelbaar dat het niet goed ging met het festival… In mijn begindagen kreeg je meer dan genoeg t-shirts, een petje of 2, tickets om uit te delen aan vrienden of familie, een warme maaltijd, … en na een maand of twee nog een leuke cent op de rekening. De laatste jaren zagen we al die “extralegale” voordelen verdwijnen als sneeuw voor de zon (niet dat het de die-hards weghield van elk jaar serieus te komen doorwerken!) en vorig jaar hebben we maanden moeten wachten op onze kleine verloning. Een petje kon er zelfs niet meer af, een warme maaltijd mochten we ook vergeten, dagtickets kregen we niet meer, zelfs een regenjas van de sponsor om die felle regenbuien te overleven, kregen we niet meer… Tekenen aan de wand?
Als ik daarop terugdenk, was het toen al duidelijk dat Marktrock in slechte papieren zat… vandaag is het doek gevallen. Ik zal het missen, die drie dagen in midden Augustus, die ik doorbracht met kameraden op een van de leukste festivals van het land. Bedankt aan iedereen die er elk jaar weer een fijne gebeurtenis van maakte, ik zal jullie missen… maar we komen elkaar zeker tegen op andere festivals waar een groot deel van de groep aan het werk is (Maanrock, Suikerrock, …). Tot daar ergens beste Marktrockertjes!