Mickey, Minnie, Donald, Pluto, Goofy, Knabbel & Babbel en nog vele anderen zijn figuurtjes waar we allemaal mee opgegroeid zijn. Sommige hebben het achter zich gelaten eens ze in hun laatste tienerjaren kwamen, maar bij anderen is dat Disney-virus altijd wel een beetje blijven hangen. Ik ben lid van dat laatste clubje en daarom leek het mij een superfijn idee om ter ere van de verjaardag van de vriendin een weekendje in Disneyland Resort Paris door te brengen.
Ik was er ergens rond het jaar 2000 al eens voor een weekend geweest, in het Santa Fe hotel (Mexicaanse stijl) meen ik me te herinneren. Deze keer had ik gekozen om het iets luxueuzere hotel te boeken, met name het Newport Bay hotel. Dit hotel, gelegen aan een mooi meertje, is volledig ingericht naar de matrozen stijl en biedt buiten een kortere afstand tot aan het park, ook andere voordelen zoals meer bars en restaurants in het hotel zelf. Ook de dagelijkse verschijning van de Disney figuurtjes is fijn (vooral voor de kids eh ;)) en de aanwezigheid van een Disney store in het hotel zelf is ook wel tof (en duur!).
Sinds mijn laatste bezoek is er een volledig nieuw park bijgekomen: Walt Disney Studio’s. Dit (bij)park is ingericht alsof je rondloopt in een heus filmstudio-complex met decors, behind-the-scenes gedoe, supertoffe shows (en dan denk ik vooral aan die stuntshow met de auto’s), een heuse TV-studio waar ze constant opnames doen voor het Disney Channel en vooral dé beste, tofste, meest adembenemende attractie van gans Disneyland Resort Paris: de Aerosmith rollercoaster! In één woord: WOW. Denk aan de Space Mountain en verhoog de snelheid, de effecten, de bochten en de loopings en we zijn er.
Verder natuurlijk ook de parade gezien (en de speciale Fantillusion avondparade), de “oude” attracties zoals de Indiana Jones rollercoaster (die spijtig genoeg voorwaarts rijdt tegenwoordig :(), de Space Mountain: Mission 2 (wat is er hier in feite veranderd ten opzichte van Mission 1?) en nog veel veel meer dat ik niet in vijf zinnen kan samenvatten.
Vrijdag hebben we dus doorgebracht in de Studio’s omdat het een rotweertje was en alles daar toch “indoor” te doen is, zaterdag en zondag vooral in Disneyland zelf rondgelopen en alles netjes kunnen afwerken en onze favorieten meermaals kunnen beleven. Zondagavond thuisgekomen om een uur of elf en redelijk vermoeid in bed gekropen… een weekendje Disneyland is dan misschien wel heel erg tof voor de kids, de grown-ups die nog steeds het kind in zichzelf weten te vinden waren er ook moe van!
PS: de Disney stores zijn de max maar soooooo expensive… desalnietemin toch met vanalles thuis gekomen :D.

De stuntshow met snelle Opel's!