Telling stories for a living

Start 2 Run

Een paar maanden geleden was er op de Een-website een “Start 2 Run” programma met Evy Gruyaert waarin je via podcasts werd begeleid van absolute beginner naar een getraind jogger die 5km kon afleggen zonder probleem. Ik heb die serie spijtig genoeg gemist, maar je kan al die lessen nog steeds downloaden, naar je iPod kopieren en er in vliegen. Zo gezegd, zo gedaan en vandaag heb ik mijn eerste les erop zitten. Best wel fijn eigenlijk: iemand staat je bij, laat je op tijd afwisselen tussen lopen en wandelen, geeft je tips voor de ademhaling enz en dit alles met fijne muziek die je op gang houdt als je aan het lopen bent en die je tot rust laat komen als je moet wandelen.
Ondertussen zijn ze aan de tweede serie begonnen waarin er wordt opgebouwd naar 10km, zodat je net op tijd getraind bent om de 10km in Laken mee te lopen, ergens in December aanstaande. Mijn bedoeling is om die 10km ook netjes mee uit te lopen en dus ga ik die eerste podcast netjes afwerken om dan aan de 10km te beginnen en op tijd klaar te zijn om mee te kunnen daar in Laken.
Vandaag dus ook voor het eerst mijn nieuwe loopschoenen getest, samen met mijn nieuwste paar loopkousen. Eerste feedback is “WOW, wat een verschil met voordien”. OK, het zijn nog altijd diezelfde beentjes en spieren die het werk moeten doen, maar een deftig paar schoenen maakt toch erg veel verschil me dunkt.
Geschreven al luisterend naar Tell Me Baby van Red Hot Chilli Peppers

1 Comment

 1. Coenen Marlies

  Beste,
  Zoals ik kan lezen heb je het volledige loopschema van Evy Gruyaert.
  Is het misschien mogelijk om mij dat van 5km naar 10km door te sturen.
  Dit zou mij enorm plezier doen want ik vind het nergens meer.
  Alvast bedankt!
  Vriendelijk groeten,
  Coenen Marlies

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑