Vandaag mijn Macbook Air een upgrade naar Yosemite gegeven en dat ging niet zonder slag of stoot!
Installatie ging goed, laptop reboot en na het inloggen een zwarte achtergrond, geen dock en de CPU’s die op 100% blijven draaien. Not good if you ask me. Het leek alsof er issues waren met mijn profiel.
Nieuwe gebruiker aanmaken hielp niet en daar ook hetzelfde probleem. Google is your friend zeggen ze, maar ook die kon me niet helpen en blijkbaar was ik de enige die dit probleem had.
Van miserie dan maar een nieuwe installatie gedaan over de bestaande, waardoor ik niks van data kwijt was en ook geen apps moest herinstalleren en dat was de oplossing blijkbaar. Alles in de spreekwoordelijke “sjakosse”gelijk ze zeggen.
Over die dataloss: aangezien alles in de cloud zit, is ook dat een kwestie van app installeren, aanloggen en klaar. Maar toch, ik had er niet veel goesting in.
Enfin, het OS ziet er goed uit. Niet trager dan voordien dus dat is ook al in orde. Upgraden voor wie nog op Mavericks zit, het is toch gratis. Maar maak wel een backup, je weet maar nooit ;-).